Retete Culinare Tochitura De Porc Traditionala Sau Pomana Porcului Reteta De Casa Pentru Craciun
Ingrediente tochitura de porc
- 500g ceafa de porc
- 500g fleica de porc
- 500g spata de porc
- 500g slanina de porc
- 1kg carnati de porc
- 1 lingurita sare grunjoasa
- 1 cana de apa
- 100g branza de oaie uscata
- 100g branza de vaca uscata
- 100g branza de capra uscata
Mod de
preparare tochitura de casa
O reteta foarte simpla de tochitura din carne de porc sau pomana porcului, un preparat pe care il putem face pentru masa de Craciun sau oricand ne este pofta de carne de porc prajita la ceaun. Cum se procedeaza pentru o tochitura reusita.
Se alege carne de porc proaspata si se taie
cuburi mai mari. Se pune in ceaun pentru inceput slanina cu o cana de apa la foc iute si se
amesteca din cand in cand. Apa se va evapora iar slanina se va topi rezultand untura de porc. Cand se formeaza untura se adauga carnea, se amesteca mereu avand ceaunul acoperit cu capac. Din cand
in cand se adauga cate un polonic sau doua de apa calda. Cand carnea este
moale, deci bine facuta, se adauga si carnatii taiati in bucati mai mari care se
vor praji foarte repede. Se pune dupa gust sare si se opreste focul. Amestecand
usor in ceaun se va observa formarea unui sos gros si foarte gustos. Branza se rade pe razatoarea mare si se amesteca rezultand un mix de branza foarte bun care merge de minune alaturi de o carne prajita la ceaun.
Tochitura de porc se
serveste cu mamaliguta calda, branza rasa presarata deasupra si cateva linguri de sos, dar tochitura se mai poate servi si cu paine si muraturi alaturi.
Tochitura Dobrogeana din carne proaspata de porc, carnati de porc si mamaliguta calda, branza rasa si oua prajite alaturi de niste muraturi asortate, o mancare excelenta, o friptura de porc traditionala romaneasca pe care nu trebuie sa o ratezi alaturi de un pahar de vin bun, pofta buna!