Reteta Sos Rapid Pentru Peste Si Legume De Post
O
reteta de sos alb preparat de post din lamaie si usturoi, cu ulei de masline si
plante aromatice, este reteta de sos de lamaie care merge servit de minune
alaturi de retete de peste, preparate din peste si legume. Reteta de dressing
se prepara foarte simplu si usor in 15-20 minute si este un sos de post.
Ingrediente
- 4 lamai
- 3 catei de usturoi
- 50ml apa
- 50ml ulei de masline
- 1 lingurita zahar
- ½ lingurita sare
- 3 crengute de marar si patrunjel verde
Mod
de preparare
Cum
se face sosul de lamaie. Cum procedam, spalam foarte bine lamaile cu apa calda,
le stergem cu un servet si le curatam de coaja galbena fara stratul alb care este amarui.
Punem un
ibric cu apa la fiert si cand aceasta fierbe punem coaja de lamaie si o fierbem
la foc mic timp de 1 minut. Scurgem apa si repetam inca odata procedeul, apoi
punem coaja de lamaie intr-un blender. Adaugam zeama de la o lamaie, usturoiul
curatat si taiat feliute, ulei de masline extravirgin si cantitatea de apa,
sare si zahar.
Mixam la viteza mica 15 secunde, apoi la viteza mare inca 2
minute. Trecem sosul format printr-o sita si la final adaugam verdeata tocata
marunt si amestecam, gustam si mai potrivim gustul de sare, zahar si acreala daca
mai este nevoie.
Sos
de lamaie si usturoi, un sos cremos si gustos, fin si aromat, un dressing
perfect pentru un peste la cuptor, legume fierte sau preparate la aburi.
Pofta
Buna!