Compot de gutui

Retete Pentru Iarna - Retete Culinare Cu Fructe


retete culinare cu fructe, retete culinare, compot pentru iarna, compot din fructe, compot de gutui, dulciuri
Ingrediente:
  • gutui
  • zahar
  • apa

Mod de preparare:

     Gutuile se spala bine cu apa din abundenta, se curata de cotor si se taie cubulete. Se pregatesc niste borcane, se spala si se sterg cu un prosop sau se lasa sa se usuce. Se aseaza bucatile de gutui in borcane, mai multe sau mai putine (dupa preferinta). Se adauga in fiecare borcan cate doua linguri de zahar si se completeaza cu apa. Se inchid borcanele bine cu capac si se fierb la foc mic intr-o oala cu apa timp de 20 de minute. Dupa ce au fiert se scot, se acopera cu un prosop si se lasa asa pana a doua zi (pana se racesc).
     Compotul de gutui se pastreaza in camara si este foarte aromat si gustos nu numai pe timpul iernii. Se poate folosi cu succes si in multe retete de torturi si prajituri cu fructe sau la o salata de fructePOFTA BUNA! 

dulciuri, deserturi, retete culinare, preparate culinare, retete, retete pentru iarna, compot de gutui,


retete culinare, compot de gutui, retete pentru iarna, conserve, retete compot, preparate culinare, deserturi, dulciuri,

Compot de struguri

Retete Compot De Struguri Pentru Iarna - Retete Cu Fructe


retete culinare, retete compot, compot de struguri, retete culinare pentru iarna, conserve, retete cu fructe, preparate culinare,

Ingrediente:
  • struguri
  • zahar
  • apa

Mod de preparare:

     Strugurii se spala bine cu apa din abundenta si se brobonesc (se aleg de pe ciorchine). Se pot folosi struguri albi sau struguri negri, cu bobul mare (struguri de masa). Se pregatesc niste borcane, se spala si se sterg cu un prosop sau se lasa sa se usuce. 
     Se aseaza boabele de struguri in borcane, mai multe sau mai putine (dupa preferinta). Se adauga in fiecare borcan cate doua linguri de zahar si se completeaza cu apa. Se inchid borcanele bine cu capac si se fierb la foc mic intr-o oala cu apa timp de 20 de minute. Dupa ce au fiert se scot, se acopera cu un prosop si se lasa asa pana a doua zi (pana se racesc). 
     Compotul de struguri se pastreaza in camara si este foarte gustos nu numai pe timpul iernii. Se poate folosi cu succes si in multe retete de torturi si prajituri cu fructe sau la o salatade fructe. 
POFTA BUNA! 

dulciuri, deserturi, retete culinare, compot pentru iarna, compot de struguri, reteta compot,


retete culinare, preparate culinare, retete pentru iarna, compot de struguri, dulciuri, deserturi