4 aprilie 2013

Maioneza de post Retete Maioneza De Post Din Telina

Cum Se Face Maioneza De Telina De Post Retete Culinare Sosuri Si Dressinguri De Casa


Maioneza de telina retete culinare sosuri si dressinguri de post,

Ingrediente maioneza de telina

  • ½ telina radacina 
  • 1 lingurita mustar 
  • ½ lingurita sare 
  • 100-200ml ulei 
  • ½ lamaie (zeama de lamaie)

Mod de preparare maioneza de telina de post 

Telina proaspata se curata de coaja, se spala si se taie in 6– 8 bucati. Se pun bucatile intr-o cratita cu apa si putina sare si se fierb pana cand telina devine moale. Se scot bucatile de telina cu o paleta pe o farfurie si se lasa putin sa se raceasca, dupa care se pun in bolul in care vom pregati maioneza. Adaugam peste telina sare, mustar, zeama de lamaie si pasam totul cu un blender vertical. Dupa ce s-a pasat telina, adaugam si ulei si mixam cu mixerul vertical la viteza cea mai mica, tinand vertical pe fundul bolului pana cand maioneza incepe sa se ingroase. Apoi se ridica mixerul cu mascari circulare de jos in sus si se mixeaza pana cand maioneza de post este gata. Dupa ce s-a legat se lasa sa se raceasca si se introduce in frigider aproximativ o ora inainte de a o folosi. Maioneza de post, o reteta de post cu un gust deosebit, foarte hranitoare si sanatoasa, avand proprietati benefice asupra organismului. Alte retete de maioneza si aici, pofta buna!
Telina radacina retete culinare,

Telina fiarta pentru maioneza retete culinare,

Maioneza de telina preparare reteta de post,

Maioneza de post preparare la blender reteta,

Maioneza de post retete culinare,

Maioneza de telina de post reteta rapida retete culinare sosuri si dressinguri de casa,

Mujdei de usturoi Retete Mujdei De Usturoi Crema

Reteta Mujdei De Usturoi Frecat Crema Pentru Fripturi Si Gratare


Ingrediente
  • 1-2 capatani de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei
  • otet sau zeama de lamaie dupa gust
  • sare dupa gust 
  • apa pana la consistenta dorita 

Mod de preparare
Usturoiul se curata si se pot inlatura si nervurile verzi incoltite din interior. Se piseaza si se freaca bine cu sare grunjoasa pana se obtine o pasta de usturoi (crema de usturoi). Cel mai bine se freaca cu o sare mai mare, o sare grunjoasa. Se adauga cate putin ulei si se amesteca in continuare. Se adauga dupa preferinta otet sau zeama de lamaie, se amesteca pana se obtine o crema asemanatoare maionezei. Se adauga putina apa si se amesteca, se mai adauga apa pana la consistenta dorita. Daca se vrea mujdei de usturoi se face mai zemos iar daca se vrea crema de usturoi se face mai cremos. Se gusta si se potriveste gustul de sare si otet dupa preferinta fiecaruia, se pastreaza intr-un vas de sticla inchis cu capac la rece pana la folosire, este un dressing ideal langa un gratar sau o friptura. 
Pofta Buna! 
Catei de usturoi reteta,

Crema de usturoi reteta,

Mujdei de usturoi reteta,