4 aprilie 2013

Mujdei de usturoi Retete Mujdei De Usturoi Crema

Reteta Mujdei De Usturoi Frecat Crema Pentru Fripturi Si Gratare


Ingrediente
  • 1-2 capatani de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei
  • otet sau zeama de lamaie dupa gust
  • sare dupa gust 
  • apa pana la consistenta dorita 

Mod de preparare
Usturoiul se curata si se pot inlatura si nervurile verzi incoltite din interior. Se piseaza si se freaca bine cu sare grunjoasa pana se obtine o pasta de usturoi (crema de usturoi). Cel mai bine se freaca cu o sare mai mare, o sare grunjoasa. Se adauga cate putin ulei si se amesteca in continuare. Se adauga dupa preferinta otet sau zeama de lamaie, se amesteca pana se obtine o crema asemanatoare maionezei. Se adauga putina apa si se amesteca, se mai adauga apa pana la consistenta dorita. Daca se vrea mujdei de usturoi se face mai zemos iar daca se vrea crema de usturoi se face mai cremos. Se gusta si se potriveste gustul de sare si otet dupa preferinta fiecaruia, se pastreaza intr-un vas de sticla inchis cu capac la rece pana la folosire, este un dressing ideal langa un gratar sau o friptura. 
Pofta Buna! 
Catei de usturoi reteta,

Crema de usturoi reteta,

Mujdei de usturoi reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu