Cum Facem Maioneza De Post Din Telina Retete De Post
Ingrediente:
- ½
telina (telina radacina)
- 1
lingurita de mustar
- ½
lingurita de sare
- 100- 200 ml de ulei
- ½
lamaie (zeama de lamaie)
Mod de preparare:
Telina proaspata se curata de coaja, se spala si se taie in 6– 8 bucati. Se pun
bucatile intr-o cratita cu apa si putina sare si se fierb pana cand telina
devine moale. Se scot bucatile de telina cu o paleta pe o farfurie si se lasa
putin sa se raceasca (5-10 minute), dupa care se pun in bolul in care vom
pregati maioneza. Adaugam peste telina sare, mustar, zeama de lamaie si pasam
totul cu un blender vertical. Dupa ce s-a pasat telina, adaugam si ulei si
mixam cu mixerul vertical la viteza cea
mai mica, tinand vertical pe fundul bolului pana cand maioneza incepe sa se
ingroase. Apoi se ridica mixerul cu mascari circulare de jos in sus si se mixeaza
pana cand maioneza de post este gata. Dupa ce s-a legat maioneza, se lasa sa se raceasca
si se introduce in frigider aproximativ 1 ora inainte de a o folosi. Maioneza de post, o reteta de post cu un gust deosebit, foarte hranitoare si sanatoasa, avand proprietati benefice asupra organismului.
POFTA BUNA!
Multumesc pentru reteta! Am incercat si eu si a fost foarte, foarte reusita, mai ales ca este foarte gustoasa, de post, si nu este grea deloc.Bravo!
RăspundețiȘtergereMultumesc pt. reteta
RăspundețiȘtergereMultumesc si eu! Este o reteta de maioneza gustoasa care merge servita in special cu legume fierte in timpul postului si nu numai ...e greu pana incerci si o gusti... :)
RăspundețiȘtergere