27 noiembrie 2013

Chek de post cu nuci si miere

Retete De Post - Retete Usoare - Dulciuri - Prajituri



Ingrediente:

  • 200 g de nuci
  • 500 g de faina
  • 250 g de zahar
  • 250 ml de apa
  • 200 ml de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de cacao
  • 4 linguri cu miere de albine
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita cu zeama de lamaie

Mod de preparare:

     Bicarbonatul se stinge in zeama de lamaie. Sarea si praful de copt se amesteca cu faina. Nucile se piseaza. Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt unsa cu margarina sau ulei si presarata cu faina. Se amesteca la bain-marin apa cu uleiul, zaharul si mierea de albine. Se opreste focul si se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie si nucile macinate. Se incorporeaza in compozitie faina amestecata cu sare si praf de copt. Compozitia obtinuta se toarna in tava de chec unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se amesteca o parte din compozitie cu cacao si se toarna deasupra compozitiei albe, amestecand usor cu o furculita. Checul se decoreaza deasupra cu jumatati de nuci. Se coace la cuptorul incins la foc potrivit (chiar mic la inceput, apoi se da putin mai tare) 30-40 de minute. Reteta este pentru doua tavi de chek.
POFTA BUNA 










25 noiembrie 2013

Plachie de macrou

Cum Facem Plachie De Peste - Reteta Plachie De Macrou


Plachie de macrou reteta,
Ingrediente
  • 2 pesti - macrou
  • 3 cepe mari
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri de bulion
  • ½ lingurita piper macinat
  • ½ lingurita piper boabe
  • ½ lingurita cimbru
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare
Pestele se curata de intestine si li se taie capetele si cozile. Se spala bine, se sareaza in interior si exterior si se lasa 10 minute la rece. Ceapa se curata, se spala si se taie fideluta. Pestele se da prin faina, se scutura de surplusul de faina si se prajeste intr-o tigaie cu ulei incins intorcandu-l pe ambele parti. Cand pestele este frumos rumenit se scoate intr-o farfurie. 

Intr-o craticioara incingem putin din uleiul in care am prajit pestele si calim ceapa cu un strop de apa, o lingurita de zahar si una de sare (ca la tocanita de ceapa). Cand ceapa este patrunsa pe jumatate adaugam bulionul amestecand continuu. Adaugam o cana de apa, dafin, piper, cimbru si continuam fierberea 15 minute, pana cand se formeaza un sos legat, iar ceapa este bine fiarta. Adaugam bucatile de peste prajit, potrivim gustul si mai fierbem 10 minute. Pentru un gust mai special se poate pune si un ardei rosu cand ceapa este calita. 
Plachie de peste, o reteta de mancare foarte gustoasa calda cu mamaliguta, dar este la fel de gustoasa si rece. 
POFTA BUNA!   
peste, macrou, retete si preparate culinare din peste macrou, retete peste, preparate din peste,

peste macrou, retete si preparate culinare din peste macrou, retete peste, preparate din peste,

peste prajit, retete culinare, preparate din peste, retete de mancare, retete peste,

peste macrou prajit, retete culinare, preparate din peste, retete de mancare, retete peste,






preparare plachie de peste macrou, preparare plachie, preparare plachie de peste, cum facem plachie, retete culinare, retete de mancare, preparate din peste, retete cu peste,

Retete culinare plachie de peste,

Plachie de peste reteta,