Mancare de spanac cu ciuperci

Retete Mancare De Post Spanac Cu Ciuperci Si Rosii


retete mancare de post cu spanac si ciuperci,

O mancare de post gustoasa si consistenta se poate prepara in special primavara din spanac si ciuperci. Reteta se prepara foarte usor in maxim 40 minute, iar pentru 6 portii avem nevoie de 700g spanac proaspat, 300g ciuperci champignon mici, 800g rosii la borcan, 3 cepe potrivite, 4 linguri ulei, 300ml apa, 2 lingurite faina, ½ lingurita sare, ½ lingurita piper macinat, 1 lingurita boia de ardei dulce, ½ lingurita marar uscat, ½ lingurita patrunjel uscat, 1 lingurita pasta de tomate doar pentru gust.

Cum se face mancare de spanac. Spanacul se curata si se spala bine sub jet de apa rece, ciupercile daca sunt proaspete se spala bine si se lasa intregi cu piciorus si coaja, ceapa se curata si se taie marunt, rosiile se scot din borcan si se taie cubulete sau se paseaza cu o furculita, faina se amesteca cu putina apa sa nu faca cocoloase. 
Cum procedam, calim la inceput ceapa in putin ulei pana devine sticloasa, apoi adaugam ciupercile iar dupa 5 minute rosiile. Amestecam periodic si lasam rosiile sa se topeasca 5-10 minute la foc potrivit, apoi adaugam faina si bulion, apa si condimente dupa gust, iar cand incepe sa fiarba punem spanacul. Lasam mancarea sa fiarba la foc mic timp de 10 minute, potrivim gustul de sare si oprim focul. Pentru un gust putin acrisor putem adauga putin otet. 

Spanac cu ciuperci, o reteta de post din bucataria romaneasca foarte gustoasa si simplu de realizat, o mancare dietetica plina de vitamine si energie care este gata in 30 minute. 
Pofta Buna! 
retete de mancare reteta spanac cu ciuperci de post,