Google+

16 ianuarie 2014

Jumari de porc

Retete Aperitive De Craciun - Jumari - Reteta Jumari


Jumari de porc reteta,

Ingrediente:

  • carne grasa cu slanina de porc
  • sunca de porc
  • o cana de apa
  • sare dupa gust

Mod de preparare:

Jumarile de porc se prepara cel mai bine intr-un ceaun. Cele mai gustoase jumari de porc se pregatesc din grasimea proaspata de pe burta porcului pe care se lasa si putina carne. Se alege sunca proaspata de porc si grasime cu carne de porc si se taie in bucati (cubulete) de marimea a 3-4 degete (ele se vor micsora, se vor topi prin prajire).

Se pune un ceaun pe foc, se adauga 1-2 cani de apa (depinde cata grasime avem) si se adauga sunca de porc si grasimea cu carne. Se amesteca periodic, se acopera si se prajesc pana cand jumarile de porc sunt rumene si frumoase. Jumarile sunt gata atunci cand grasimea s-a topit in proportie de 50% de pe carne

Dupa gustul fiecaruia, jumarile de porc se pot face mai putin rumene (mai moi) sau mai rumenite. Se scot cu o spumiera intr-un castron si se pudreaza cand sunt fierbinti cu sare dupa gust. Untura de porc dupa ce s-a mai racit se depoziteaza in borcane. Untura de porc se foloseste la gatit sau la prepararea unor retete de dulciuri foarte gustoase cum ar fi biscuiti de casa sau cornulete fragede
POFTA BUNA! 

Reteta jumari de porc din grasime cu carne,

Jumari porc retete de Craciun,

2 comentarii: