16 ianuarie 2014

Jumari de porc

Retete Culinare Jumari De Casa Traditionale Din Grasime De Porc Reteta De Casa


Jumari de porc reteta,

Ingrediente jumari de porc
  • carne grasa de porc
  • sunca de porc
  • o cana de apa
  • sare dupa gust

Mod de preparare jumari de casa
Jumarile de porc se prepara cel mai bine intr-un ceaun. Cele mai gustoase jumari de porc se pregatesc din grasimea proaspata de pe burta porcului pe care se lasa si putina carne. Se alege sunca proaspata de porc si grasime cu carne si se taie in bucati de marimea a 3-4 degete, ele se vor micsora si se vor topi prin prajire rezultand untura de porc, cum se procedeaza.
Se pune un ceaun pe foc, se adauga 1-2 cani de apa (depinde cata grasime avem) si se adauga sunca de porc si carnea grasa cu slanina. Se amesteca periodic, se acopera si se prajeste pana cand jumarile de porc sunt rumene si frumoase. Jumarile sunt gata atunci cand grasimea s-a topit in proportie de 50% de pe carne. 
Dupa gustul fiecaruia, jumarile de porc se pot face mai putin rumene (mai moi) sau mai rumenite (mai crocante). Se scot cu o spumiera intr-un castron si se pudreaza imediat cat sunt calde cu sare dupa gust. Untura de porc dupa ce s-a mai racit se strecoara si se depoziteaza in borcane. Untura de porc se foloseste la gatit sau la prepararea unor retete de dulciuri foarte gustoase cum ar fi biscuiti de casa sau cornulete fragede. Jumarile se servesc calde sau reci cu paine de casa, servite sub forma de aperitiv sau gustare, fiind delicioase. Alte retete traditionale, retete de Craciun aici, retete de aperitive aici, retete cu porc aici, pofta buna!

Jumari de casa reteta,

Jumari de porc retete de Craciun,

2 comentarii: