Google+

1 noiembrie 2014

Gulas de porc

Gulas La Ceaun - Gulas Unguresc - Gulas De Porc La Ceaun


gulas, gulas unguresc, gulas la ceaun, gulas de porc, retete de mancare, retete culinare, retete cu porc, preparate din porc, gulas reteta, retete gulas, reteta gulas, retete straine, retete unguresc, mancaruri unguresti, mancaruri cu carne, gulas cu galuste, retete cu galuste, preparate din galusti, galusti,
Ingrediente gulas:

  • 1 kg carne de porc (pulpa de porc, spata de porc ...)
  • 8 cepe mari (ceapa rosie si galbena)
  • 4 ardei (ardei galben si rosu)
  • 1 morcov
  • 2 cartofi (optional)
  • 2 ardei iuti
  • 5 catei de usturoi
  • 3 lingurite de faina
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • 5 linguri de ulei
  • 3 cani de apa

Ingrediente galusti:

  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri de faina 

Mod de preparare:

     Carnea de porc se spala si se portioneaza, se taie bucatele. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete, cartofii se taie bucati putin mai mari decat celelalte legume, iar usturoiul se piseaza. Intr-un ceaun (sau craticioara) se incinge ulei si se prajesc putin bucatile de carne, dupa care se adauga ceapa, putina sare si zahar si se caleste inabusit pana cand carnea este patrunsa si ceapa este calita. Intr-o cana se amesteca bine faina cu o lingura de bulion si putina apa. Cand ceapa este calita se adauga si celelalte legume, se amesteca si se calesc inabusit 5- 10 minute. Se adauga apapasta de tomate, cana cu faina si bulion, se condimenteaza dupa gust cu piper, boia de ardei, dafin si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic pana cand se formeaza un sos legat. 
     Cat timp mancarea fierbe se pregatesc galustile. Intr-un castron se bat ouale inpreuna cu un praf de sare, se adauga putin cate putin si faina pana cand se obtine un aluat consistent (compozitie ca o smantana mai groasa) care se poate lua cu lingurita. Galustile din faina se pot fierbe direct in mancare sau se pot fierbe separat in apa cu sare. Intr-o craticioara cu apa si sare se fierb galustile la foc mic aproximativ 10 minute, dupa care se scot cu o spumiera si se adauga in oala cu mancare care fierbe incet. Mancarea se mai fierbe fara capac, la foc mic inca 15 minute. 
     Gulasul este gata atunci cand sosul este bine legat (gros) si toate legumele si carnea sunt bine fierte. Gustul sosului de gulas trebuie sa fie placut condimentat (dulce- acrisor- iute). Gulas de porc, un preparat traditional din bucataria ungureasca, deosebit de gustos cu o aroma specifica mancarurilor unguresti, placut picanta si aspectuoasa. Gulas unguresc, gulas la ceaun, mananci de nu te mai saturi! 
Pofta Buna! 
pulpa de porc, carne porc, carne din pulpa de porc, retete cu porc, preparate din porc, carne, carne de porc, carne de la porc, carne proaspata, carne pentru gatit, retete culinare, retete de mancare, carne pentru mancare, carne pentru gulas unguresc,

legume proaspete, legume pentru gatit, legume pentru mancare, retete cu legume, preparate din legume, legume proaspete pentru gulas unguresc, ceapa, cartofi, morcovi, ardei, legume romanesti, legume de tara, legume de curte, legume de la tarani,

ingrediente pentru gulas de porc unguresc cu galuste, cum se prepara gulas de porc, cum facem gulas de porc, cum se face gulas,

ingrediente pentru gulas de porc unguresc cu galusti, cum se prepara gulas de porc, cum facem gulas de porc, cum se face gulas, ingrediente gulas unguresc de porc cu galuste,

preparare gulas de porc unguresc cu galuste, retete culinare, retete de mancare, gulas reteta, cum se prepara gulas de porc, cum facem gulas de porc, cum se face gulas de porc, cum preparam gulas de porc unguresc, retete cu porc, preparate din porc, preparare gulas cu galusti unguresc, preparare gulas la ceaun,

preparare gulas de porc unguresc cu galuste, retete culinare, retete de mancare, gulas reteta, cum se prepara gulas de porc, cum facem gulas de porc, cum se face gulas de porc, cum preparam gulas de porc unguresc, retete cu porc, preparate din porc, preparare gulas cu galusti unguresc, preparare gulas la ceaun,

preparare gulas de porc unguresc cu galuste, retete culinare, retete de mancare, gulas reteta, cum se prepara gulas de porc, cum facem gulas de porc, cum se face gulas de porc, cum preparam gulas de porc unguresc, retete cu porc, preparate din porc, preparare gulas cu galusti unguresc, preparare gulas la ceaun,

aluat de galusti, preparare galusti din faina, preparare galusti din oua si faina, galusti pentru gulas, reteta galusti, retete galuste, retete cu galusti, preparate din galusti, cum facem galusti, cum se fac galustile, cum se prepara galustile, galuste, retete de mancare, aluat galusti,

preparare galusti din faina, preparare galusti din oua si faina, galusti pentru gulas, reteta galusti, retete galuste, retete cu galusti, preparate din galusti, cum facem galusti, cum se fac galustile, cum se prepara galustile, galuste, retete de mancare,

gulas de porc, gulas unguresc, gulas la ceaun, gulas de porc unguresc la ceaun, preparare gulas de porc unguresc cu galuste, retete culinare, retete de mancare, gulas reteta, cum se prepara gulas de porc, cum facem gulas de porc, cum se face gulas de porc, cum preparam gulas de porc unguresc, retete cu porc, preparate din porc, preparare gulas cu galusti unguresc, preparare gulas la ceaun,

gulas, gulas unguresc, gulas la ceaun, gulas de porc, retete de mancare, retete culinare, retete cu porc, preparate din porc, gulas reteta, retete gulas, reteta gulas, retete straine, retete unguresc, mancaruri unguresti, mancaruri cu carne, gulas cu galuste, retete cu galuste, preparate din galusti, galusti,

gulas, gulas unguresc, gulas la ceaun, gulas de porc, retete de mancare, retete culinare, retete cu porc, preparate din porc, gulas reteta, retete gulas, reteta gulas, retete straine, retete unguresc, mancaruri unguresti, mancaruri cu carne, gulas cu galuste, retete cu galuste, preparate din galusti, galusti, gulas de porc la ceaun,

Alte retete:  Gulas de pui  

Un comentariu: