Google+

9 noiembrie 2014

Sarmale intoarse

Sarmale De Porc - Muschi De Porc Umplut Cu Varza - Retete De Mancare


sarmale, sarmale de porc, sarmale intoarse, retete sarmale, reteta sarmale, retete de mancare, retete culinare, preparate culinare, sarmale cu smantana, retete de craciun, mancare de craciun, meniu de craciun si revelion, muschi unplut cu varza, sarmalute, retete cu porc, preparate din porc, sarmalute de porc, carne de porc cu varza, sarmalute intoarse, retete din ardeal,
Ingrediente:

  • 700 g antricot de porc sau muschi file de porc
  • 1 kg de varza proaspata 
  • 1 ceapa mica
  • ½ ardei
  • ½ lingura de bulion
  • 1 legatura mica de marar verde
  • 2 foi de dafin
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingurita de piper macinat 
  • 4 linguri de ulei
  • 200 ml de apa sau supa de carne
  • 200 ml de vin alb

Mod de preparare:


     Pentru prepararea unor sarmalute intoarse gustoase se poate folosi antricot de porc, cotlet de porc sau muschi de porc. Bucatile de carne de porc se curata de oase daca este cazul, se taie feliute subtiri si se bat cu ciocanul de carne sa se subtieze si sa se poata modela mai usor, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se procedeaza asemanator ca la snitele. Bucatile de carne se aseaza unele peste altele si se pastreaza la rece pana cand se prepara umplutura pentru sarmale din varza calita
     Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Varza se curata, se spala si se taie fideluta. Mararul verde se spala si se taie marunt. Se incinge ulei intr-o craticioara si se caleste ceapa, ardeiul si apoi se adauga varza, bulionul, se amesteca si se continua calirea timp de 10 minute. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se adauga mararul tocat marunt si se ia de pe foc. 
     Cand compozitia s-a racit se ia cate o bucata de carne, se aseaza in interiorul ei varza calita, dupa care se ruleaza formanduse sarmalele intoarse. Se procedeaza asemanator cu restul de carne si de varza, dupa care toate sarmalele se aseaza una langa cealalta intr-o cratita, la fel ca la sarmalele obisnuite. Se adauga putina apa sau supa de carne, vin alb, cimbru si dafin, apoi se acopera cu o folie de aluminiu si se tin la cuptor aproximativ 30 minute. Dupa acest timp se descopera si se mai lasa inca 15 minute sa se rumeneasca frumos. 
Sarmale intoarse, o reteta de sarmale din Ardeal. Se servesc calde cu smantana deasupra. Sarmale de porc, o mancare traditionala romaneasca nelipsita de la mesele de Craciun si Revelion si nu numai. 
POFTA BUNA! 
sarmale, sarmale de porc, sarmale intoarse, retete sarmale, reteta sarmale, retete de mancare, retete culinare, preparate culinare, sarmale cu smantana, retete de craciun, mancare de craciun, meniu de craciun si revelion, muschi unplut cu varza, sarmalute, retete cu porc, preparate din porc, sarmalute de porc, carne de porc cu varza,

sarmale, sarmale de porc, sarmale intoarse, retete sarmale, reteta sarmale, retete de mancare, retete culinare, preparate culinare, sarmale cu smantana, retete de craciun, mancare de craciun, meniu de craciun si revelion, muschi unplut cu varza, sarmalute, retete cu porc, preparate din porc, sarmalute de porc, carne de porc cu varza, sarmale de porc cu smantana,

sarmale, sarmale de porc, sarmale intoarse, retete sarmale, reteta sarmale, retete de mancare, retete culinare, preparate culinare, sarmale cu smantana, retete de craciun, mancare de craciun, meniu de craciun si revelion, muschi unplut cu varza, sarmalute, retete cu porc, preparate din porc, sarmalute de porc, carne de porc cu varza, sarmale de porc cu smantana, sarmale din ardeal,

sarmale, sarmale de porc, sarmale intoarse, retete sarmale, reteta sarmale, retete de mancare, retete culinare, preparate culinare, sarmale cu smantana, retete de craciun, mancare de craciun, meniu de craciun si revelion, muschi unplut cu varza, sarmalute, retete cu porc, preparate din porc, sarmalute de porc, carne de porc cu varza, sarmale de porc cu smantana, sarmale din ardeal,

sarmale, sarmale de porc, sarmale intoarse, sarmalute intoarse, retete sarmale, reteta sarmale, retete de mancare, retete culinare, preparate culinare, sarmale cu smantana, retete de craciun, mancare de craciun, meniu de craciun si revelion, muschi unplut cu varza, sarmalute, retete cu porc, preparate din porc, sarmalute de porc, carne de porc cu varza, sarmale de porc cu smantana, sarmale din ardeal,

Un comentariu: