Google+

26 februarie 2013

Sarmale in foi de varza

Sarmale De Craciun - Sarmale In Foi De Varza Murata - Reteta Sarmale


sarmale, retete sarmale, reteta sarmale, sarmale cu carne, sarmale cu carne de porc, sarmale in foi de varza, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete de craciun, retete de paste, retete cu carne de porc, meniu de craciun, preparate din porc,
Ingrediente:

  • 1 kg de carne de porc tocata (fleica de porc)
  • 2-3 cepe
  • 2-3 linguri de orez
  • 2-3 linguri de bulion
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper macinat
  • ½ lingurita de cimbru
  • 2-3 varza murata
  • 2-3 feliide kaiser

Mod de preparare:

     Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se caleste intr-o tigaie cu putin ulei. Se adauga peste ea bulionul, orezul si carnea de porc tocata. Cea mai buna carne pentru sarmale, perisoare, ardei umpluti este fleica de porc mai putin grasa. Se caleste mai intai putin ceapa taiata marunt cu un praf de sare, se adauga orezul si pasta de tomate, apoi se adauga carnea tocata. Se amesteca putin pe foc, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru si se lasa sa se raceasca. 
     Se aleg foile de varza si se infasoara sarmalele. Le facem la dimensiunea si forma dorita, mie imi plac sarmale mai micute. Daca varza murata este prea acra sau prea sarata, atunci se spala mai intai in apa si se scurge bine. Se toaca putina varza acra si se asaza pe fundul unei cratite. Se asaza sarmalele in straturi si la sfarsit se acopera cu varza tocata. Printre sarmale (sau sub sarmale) se pune o crenguta de cimbru si 2-3 feliute de kaiser pentru aroma si gust. Se acopera cu apa, putina zeama de varza si se fierb acoperite aproximativ 30 de minute la foc mic. Sarmalutele in foi de varza merg foarte bine cu o mamaliguta fierbinte si un ardei iute. 
     Sarmale in foi de varza, un preparat traditional romanesc, nelipsit de pe mesele romanilor de sarbatori si nu numai. Este un preparat cu carne de porc apreciat de toata lumea. 
POFTA BUNA! 

carne, carne de porc, carne de porc tocata, fleica, fleica de porc, fleica de porc tocata, carne tocata pentru sarmale, retete culinare, preparate culinare, reteta sarmale, retete cu carne de porc, preparate cu carne de porc, retete de mancare,

carne, carne de porc, carne de porc tocata, fleica, fleica de porc, fleica de porc tocata, carne tocata pentru sarmale, retete culinare, preparate culinare, reteta sarmale, retete cu carne de porc, preparate cu carne de porc, retete de mancare,

carne, carne de porc, carne de porc tocata, fleica, fleica de porc, fleica de porc tocata, carne tocata pentru sarmale, retete culinare, preparate culinare, reteta sarmale, retete cu carne de porc, preparate cu carne de porc, retete de mancare,

compozitie sarmale, umplutura sarmale, compozitie pentru sarmale, umplutura pentru sarmale, reteta sarmale, cum se fac sarmalele, sarmale, sarmale de porc, retete de craciun, mancare de craciun,

compozitie sarmale, umplutura sarmale, compozitie pentru sarmale, umplutura pentru sarmale, reteta sarmale, cum se fac sarmalele, sarmale, sarmale de porc, retete de craciun, mancare de craciun,

compozitie sarmale, umplutura sarmale, compozitie pentru sarmale, umplutura pentru sarmale, reteta sarmale, cum se fac sarmalele, sarmale, sarmale de porc, retete de craciun, mancare de craciun,

compozitie sarmale, compozitie pentru sarmale, sarmale, retete sarmale, reteta sarmale, sarmale cu carne, sarmale cu carne de porc, sarmale in foi de varza, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete de craciun, retete de paste, retete cu carne de porc, meniu de craciun, preparate din porc,

varza, varza murata, varza acra, varza pentru sarmale, foi de varza, foi de varza pentru sarmale, foi de varza murata, sarmale, reteta sarmale, retete culinare, preparate culinare, retete cu varza, retete cu varza murata,

varza, varza murata, varza acra, varza pentru sarmale, foi de varza, foi de varza pentru sarmale, foi de varza murata, sarmale, reteta sarmale, retete culinare, preparate culinare, retete cu varza, retete cu varza murata,

sarmale, retete sarmale, reteta sarmale, sarmale cu carne, sarmale cu carne de porc, sarmale in foi de varza, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete de craciun, retete de paste, retete cu carne de porc, meniu de craciun, preparate din porc,

sarmale, retete sarmale, reteta sarmale, sarmale cu carne, sarmale cu carne de porc, sarmale in foi de varza, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete de craciun, retete de paste, retete cu carne de porc, meniu de craciun, preparate din porc,

sarmale, retete sarmale, reteta sarmale, sarmale cu carne, sarmale cu carne de porc, sarmale in foi de varza, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete de craciun, retete de paste, retete cu carne de porc, meniu de craciun, preparate din porc,

sarmale, retete sarmale, reteta sarmale, sarmale cu carne, sarmale cu carne de porc, sarmale in foi de varza, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete de craciun, retete de paste, retete cu carne de porc, meniu de craciun, preparate din porc,

sarmale, retete sarmale, reteta sarmale, sarmale cu carne, sarmale cu carne de porc, sarmale in foi de varza, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete de craciun, retete de paste, retete cu carne de porc, meniu de craciun, preparate din porc,

sarmale, retete sarmale, reteta sarmale, sarmale cu carne, sarmale cu carne de porc, sarmale in foi de varza, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete de craciun, retete de paste, retete cu carne de porc, meniu de craciun, preparate din porc,

sarmale, sarmalute, sarmale in foi de varza, retete sarmale, reteta sarmale, reteta sarmale cu carne de porc in foi de varza murata, retete cu varza murata, retete cu varza acra, retete si preparate culinare cu carne de porc, retete cu porc, retete de mancare,

retete si preparate culinare sarmale cu carne de porc in foi de varza murata, retete de mancare, retete culinare, sarmalute, sarmale,

3 comentarii:

  1. Foarte bine arata, o sa incerc si eu sa le fac dupa reteta ta!

    RăspundețiȘtergere
  2. da orez asa putin? si fierb in 30 min? ms arata bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc si eu! Orez se pune dupa gust, niste sarmale incarcate cu prea mult orez nu cred ca sunt nici atat de gustoase dar nici prea aspectoase. La fel si bulion, nu trebuie sa fie prea rosii si sa predomine gustul lui. Se fierb 30 minute la foc mic acoperite cu capac. Sarmalele din ce stau la rece si sunt reincalzite sunt si mai gustoase.

    RăspundețiȘtergere