Google+

19 iunie 2016

Prajitura Semiluna cu nuca si cacao

Retete Prajitura Semiluna Cu Nuci Si Cacao Preparata Acasa


prajituri, dulciuri, deserturi, retete, semiluna cu nuca, prajitura semiluna cu nuci si cacao, prajituri de casa, retete culinare, prajituri usoare,

  O prajitura pufoasa, buna si gustoasa cu nuci si cacao este prajitura Semiluna cu un plus de cacao fata de cea clasica pe care o mancam in copilarie, dar la fel de delicioasa. Este un desert simplu si foarte usor de preparat. 
Pentru preparare avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 oua, 225g zahar, 225ml ulei, 280g faina, 20g cacao, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 200g miez de nuca maruntit, coaja rasa de la 1 lamaie
retete cu oua nuci zahar cacao lamaie si ulei, cu ce se face prajitura semiluna, retete culinare,

Cum facem prajitura semiluna de casa. Daca faci pentru prima data aceasta prajitura simpla citeste mai intai si aici cum se face prajitura semiluna cu nuca simpla fara cacao. Separam intai ouale albus de galbenus, apoi batem galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana cand isi maresc volumul iar zaharul este topit si arata ca o crema consistenta. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si adaugam apoi restul de zahar si zaharul vanilat, pana cand se formeaza o bezea tare si lucioasa. 
Peste crema de galbenusuri adaugam uleiul si coaja rasa de lamaie. Separat amestecam faina cu praful de copt si adaugam treptat peste galbenusuri pana cand se incorporeaza complet. Peste aceasta compozitie adaugam usor albusurile batute spuma si le amestecam cu grija astfel incat compozitia sa ramana aerata. 
cum facem prajitura semiluna, cum facem prajituri de casa, retete, retete culinare, reteta,

Cand este gata scoatem cateva linguri din compozitie pe care o amestecam cu cacao pe care am dizolvat-o inainte in putin lapte, in restul compozitiei adaugam o parte din nucile maruntite si amestecam usor. 
preparare compozitie prajitura semiluna, cum facem prajitura semiluna cu nuca, retete prajituri de casa, retete culinare,

Intr-o tava dreptunghiulara unsa cu putin unt si presarata cu pesmet turnam compozitia de prajitura, o nivelam usor si turnam deasupra compozitia cu cacao sub forma de bastonase sau cercuri, dupa care cu ajutorul unei scobitori facem niste arabescuri. La sfarsit presaram deasupra restul de nuci maruntite. 
cum facem prajitura semiluna cu nuca si cacao, retete prajituri, preparare prajituri, retete culinare,

preparare prajitura semiluna, cum se face prajitura semiluna de casa, retete culinare prajituri de casa,

cum se face prajitura semiluna, preparare prajitura semiluna, retete culinare,

Coacem tava in cuptorul preincalzit la foc potrivit (160 grade la inceput apoi 200 grade) timp de 20-30 minute, pana cand prajitura este gata si trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca dupa care o scoatem intreaga din tava pe un fund si incepem sa o portionam cu un cerc de patiserie sub forma specifica de semiluna.
  Prajitura Semiluna cu nuci si cacao este o prajitura pufoasa, dulce si aromata cu nuci din belsug care se mananca cu multa placere si merge foarte bine cu o cafea, cappuccino sau lapte care ne aminteste cu drag de gustul copilariei
POFTA BUNA! 
retete prajitura semiluna preparata acasa, dulciuri, deserturi, prajituri, retete culinare,

prajituri, retete prajituri, deserturi, dulciuri, retete culinare, reteta prajitura, prajitura semiluna reteta originala,

retete prajituri, deserturi, dulciuri, prajitura semiluna cu nuci si cacao, retete culinare,

prajituri, prajitura semiluna cu nuca si cacao de casa, retete, dulciuri, deserturi, retete culinare,

Un comentariu: