18 iunie 2017

Macrou picant la tigaie si cuptor

Macrou picant la cuptor reteta,

Ce mai gatim cand este dezlegare la peste. O reteta de peste si un preparat din peste este intodeauna o mancare gustoasa si sanatoasa. Sloganul “nici o masa fara peste” este foarte indragit si reamintit cu placere in timpul postului, saracul peste este la mare cautare si vanat de toata lumea indiferent daca au tinut post sau nu. Cum se face un peste gustos incearca reteta mea. 

Ingrediente
  • 2 pesti macrou
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • ½ lingurita piper negru macinat
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • ½ lingurita sare grunjoasa
  • 2 feliute ghimbir

Mod de preparare
Pestele curatat de intestine, cap si coada se taie pe jumatate si i se scoate sira spinarii, se spala bine sub jet de apa si i se cresteaza partea cu piele de cateva ori. Am obtinut 4 fileuri de peste suficiente pentru o masa in doi. Macroul astfel preparat se sareaza si se tine la rece timp de 30 minute, in acest timp se pregateste garnitura de cartofi si crema de usturoi.

Se curata 4 cartofi noi, se taie dupa preferinta rondele sau cuburi si se fierb in apa cat sa-i acopere in care se pune putina sare. Cand sunt gata se scot cu o paleta si se servesc stropiti cu ulei de masline si zeama de lamaie, ornati cu verdeata proaspata tocata marunt.
Cartofi natur de post reteta,

Se curata 6 catei de usturoi, se zdrobesc sau se dau pe razatoarea fina, apoi se freaca cu sare si ulei de floarea soarelui pana capata aspectul unei creme. Se pun cateva picaturi de lamaie si se dilueaza cu putina apa pana la consistenta dorita.
Crema de usturoi reteta,

Bucatile de peste macrou se ung bine cu ulei de masline si se condimenteaza cu piper, boia, cimbru, usturoi si ghimbir razuit. 
Pregatire peste macrou reteta,

Se incinge o tigaie de fonta si se pun pestii, dupa 2 minute se intorc si se baga tigaia in cuptor la 180 grade pana cand sunt frumos rumeniti. 
Preparare peste picant la tigaie reteta,

Macrou picant la tigaie reteta,

Peste macrou la tigaie reteta,

Daca nu dorim sa folosim o tigaie atunci tapetam cu hartie de copt o tava si asezam pestii in ea, dam tava la cuptor la 180-200 grade pana cand pestele este frumos rumenit
Preparare macrou la cuptor reteta,

Preparare peste la cuptor reteta,

Se serveste cald cu cartofi natur si mujdei de usturoi. O mancare de peste foarte gustoasa, sanatoasa si apetisanta pe care o mananci cu placere si multa pofta alaturi de un pahar de vin bun. 
Pofta Buna! 
Peste picant la tigaie reteta,

Peste picant la cuptor reteta

Peste picant la cuptor cu mujdei si cartofi natur retete mancare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu