16 august 2013

Carnati de oaie

Retete Carnati De Casa Reteta Carnati Din Carne De Oaie In Mate Subtiri



Carnati de oaie reteta de casa pentru Pasti cu carne tocata si condimente in mate subtiri,

Ingrediente carnati de oaie

  • 5kg carne de oaie 
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • 2 linguri piper negru macinat
  • 4 linguri boia de ardei iute
  • 2 linguri cimbru uscat
  • 7 capatani mari de usturoi
  • 10m mate de oaie
  • 1 cana apa calda

Mod de preparare carnati din carne de oaie

Carnea de oaie se taie cubulete, se toaca prin masina de tocat si se amesteca intr-un lighean mare cu piper negru macinat, cimbru uscat si boia de ardei iute. Usturoiul se curata, se piseaza bine, se freaca cu putina sare pana se obtine o pasta de usturoi si se adauga peste carne. Sarea se dizolva bine in apa calda si se adauga peste carne, amestecand foarte bine compozitia de carne tocata. Matele de oaie se spala bine si se lasa intr-un castron cu apa calda timp de 30 de minute. 
Se pregateste masina de tocat fara cutit doar cu forma mica speciala pentru carnati subtiri de oaie. Se scoate cate un mat de oaie, se sufla in el si se asaza pe forma de carnati. Se inoada capatul, se umple bine matul de oaie cu carne si la sfarsit se inoada si celalalt capat al matului. Se lasa carnatii de oaie sa se usuce atarnati cateva zile in balcon la rece, apoi se pot congela si afuma daca se doreste. Carnati de oaie, un preparat care merge foarte bine la gratar, un preparat culinar din carne de oaie delicios ideal pentru masa de Paști. Alte retete traditionale, retete de Paște aici, retete de Craciun aiciretete de carnati aici, retete cu oaie aici, pofta buna! 
Carne de oaie tocata pentru carnati reteta,

Mate de oaie reteta,

Carnati de oaie reteta de casa pentru Pasti cu carne tocata si condimente in mate subtiri,

Un comentariu:

  1. niciun comentariu: ACESTE RETETE SUNT PENTRU OAMENI SANATOSI CARE MUNCESC IN AER LIBER CU DRAG DE CEEA CE FAC, FARA STRES SI FARA GRIJA ZILEI DE MAINE,CU IUBIRE DE APROAPELE SI DE DUMNEZEU!!!

    RăspundețiȘtergere