13 septembrie 2013

Varza dulce calita cu piept de porc

Cum Se Prepara Varza Calita Cu Carne De Porc - Retete Si Preparate Culinare - Cum Facem Varza Dulce Calita Cu Piept De Porc



Ingrediente:

  • 1-2 verze mari proaspete
  • 500g piept de porc
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei capia
  • 1-2 cepe
  • ulei
  • 5 rosii coapte bine
  • 2 linguri bulion
  • ½ lingurita piper
  • ½ lingurita cimbru
  • 2 foi dafin
  • sare
  • 1 legatura marar verde


Mod de preparare:

     Varza se curata, se spala si se toaca fideluta. Rosiile se spala si se taie cubulete. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul se curata, se spala si se taie cubulete. Pieptul de porc se taie felii. Mararul se spala si se taie marunt.
     Pregatim o tava de cuptor in care o sa punem varza. Prajim cateva minute pieptul de porc intr-un ceaun cu ulei pentru gust si il scoatem intr-o farfurioara. Calim ceapa in uleiul cu gust de carne, dupa care adaugam ardeiul.  Adaugam varza si o amestecam 5-10 minute pana cand se inmoaie si scade in volum. Adaugam bulion, cimbru, dafin, sare, piper, rosiile taiate cubulete si amestecam. Se poate pune si putina sare de lamaie dupa gust. Rasturnam compozitia in tava de cuptor si o introducem in cuptorul incins pentru 30 minute. Scoatem tava, amestecam, gustam si mai potrivim de gust, adaugam pieptul de porc si introducem tava la cuptor pentru inca 30 minute. Cand varza este gata, adaugam mararul verde tocat marunt. 
POFTA BUNA! 












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu