20 septembrie 2013

Raioasa

Cum Se Prepara Prajitura Raioasa - Retete Si Preparate Culinare - Cum Facem Raioasa Cu Gem



Ingrediente:

  • 2 oua
  • 1 cana untura(250ml)
  • 1 cana zahar(250g)
  • 7 linguri iaurt sau apa
  • 1 praf de copt mare
  • faina cat cuprinde(500-600g)
  • coaja de lamaie rasa
  • esenta de vanilie/rom
  • un praf de sare
  • 1 borcan mare de gem sau magiun
  • miez de nuca macinata


Mod de preparare:

     Se bat bine ouale si se amesteca cu untura topita si zaharul, amestecam bine pana se formeaza o pasta si zaharul este aproape dizolvat. Se adauga si iaurtul, un praf de sare, praful de copt si esentele. Se adauga faina treptat pana cand aluatul este destul de tare si neuleios. Aluatul se imparte in trei parti. Ungem o tava cu putin ulei si o tapetam cu faina. Intindem prima bucata de aluat si o asezam bine in tava. Punem un strat uniform de gem si presaram nuca pisata peste el. Intindem a doua bucata de aluat si o asezam cu grija peste stratul de gem. Punem din nou un strat de gem si presaram cu nuca pisata. A treia bucata de aluat il intindem si il taiem fasii de lungimea tavii si late de 1-2 cm, care se aseaza apoi in tava peste stratul de gem sub forma de grilaj. Sau se mai framanta cu putina faina si se da pe razatoare sau se faramiteaza cu mana sub forma unui  strat zgrunturos. Se poate pudra cu zahar pudra dupa ce se mai raceste. Merge foarte bine cu un gem de prune sau cu un gem de caise.
POFTA BUNA! 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu