Cum Se Prepara Mancarea De Gutui - Retete Si Preparate Culinare - Cum Facem Mancare De Gutui Cu Carne De Pui
Ingrediente:
- 3-4
gutui mari
- carne
de pui
- 2
linguri cu varf zahar
- ½
lingura faina
- ½
lingurita sare
- 1-2
cani apa
- ulei
Mod de preparare:
Carnea de pui se spala si se proportioneaza. Gutuile se spala, se cutata
de cotor si se taie feliute. Intr-o tigaie cu putin ulei prajim intai carnea de
pui putin si o scoatem intr-un castronel. In acelasi ulei prajim putin gutuile,
punem putine felii de gutui in uleiul incins si le intoarcem pe ambele parti
pana cand se rumenesc foarte putin.
Intr-o craticioara incingem 2-3
linguri din uleiul in care am prajit carnea si gutuile. Punem zaharul si-l
amestecam pana se topeste, il caramelizam daca vrem sa ne iasa mancarea mai colorata. Adaugam faina si amestecam de cateva ori. Adaugam
apa putin cate putin amestecand sa nu se formeze cocoloase. Se adauga carnea,
se mai completeaza cu apa cat sa acopere carnea foarte putin. Se adauga sare,
se gusta si se potriveste de sare si zahar. Se fierbe 10-15 minute pana cand
carnea este aproape facuta si sosul este legat. Se adauga gutuile si se
continua fierberea 10 minute la foc mic ca sa nu se farame gutuile. Se lasa
putin sa se racesca, dupa care se poate servi. Este foarte gustoasa atat calda
cat si rece!
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu