Reteta Hrean In Otet - Hrean In Otet Pentru Iarna
Ingrediente:
- 4
radacini de hrean
- 1
lingurita de zahar
- ½
lingurita de sare
- 2
linguri de otet
- 50 ml
de apa
Mod de preparare:
Se aleg radacini de hrean cat mai sanatoase si mai tari pentru a se rade
mai usor pe razatoarea mica. Radacinile de hrean se curata de coaja dupa care
se pun intr-un vas cu apa pana cand sunt in intregime acoperite. Se tin in apa
aproximativ 10 minute. Se rade hreanul pe razatoarea mica si se pune intr-un
borcan cu capac, pentru a se pastra intact pana cand terminam tot hreanul de
ras. Se adauga peste hrean zaharul, sarea si otetul, dupa care se toarna
deasupra apa si se amesteca bine pana cand sunt dizolvate toate ingredientele.
Se inchide bine capacul borcanului si se pastreaza la rece in frigider. Hrean in otet, se
poate servi cate 1- 2 lingurite de hrean peste
salata de sfecla rosie, racituri, fripturi sau supe din carne.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu