30 octombrie 2013

Piure de spanac

Reteta Piure De Spanac Cu Ou Ochi Romanesc


Piure de spanac retete culinare,
Ingrediente: 

  • 1 kg spanac proaspat 
  • 3 linguri faina 
  • 500 ml lapte 
  • 2-3 linguri ulei 
  • 1 lingurita sare 

Mod de preparare: 

Spanacul se curata de codite si de frunzele mai vestejite, se spala bine in mai multe ape si se scoate intr-un castron. Se pune o oala cu apa si putina sare la fiert, iar cand apa a inceput sa dea in clocot se adauga frunzele de spanac si se lasa sa fiarba 5 minute maxim pentru a-si mentine culoarea si proprietatile. Dupa ce spanacul a fiert, il scoatem intr-o sita sa se scurga de zeama, dupa care il tocam marunt pe un fund de bucatarie

Intr-o cratita punem 2-3 linguri de ulei si prajim faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase, diluam treptat cu zeama de spanac pana cand se formeaza o ciulama mai consistenta. Punem si laptele (fiert inainte), amestecam continuu iar dupa ce aceasta ciulama a fiert putin adaugam si spanacul tocat. Incorporam bine spanacul in compozitie si mai lasam sa dea de doua ori in clocot, dupa care oprim aragazul si luam cratita de pe foc. 

Piureul de spanac se serveste cald, cu o lingura de smantana deasupra si un ou ochi romanesc. Piure de spanac cu ou ou ochi romanesc, o mancare foarte gustoasa si sanatoasa. 
POFTA BUNA! 

Spanac retete culinare,

Retete cu spanac,

Spanac fiert retete culinare,

Spanac fiert si tocat retete culinare,



Piure de spanac preparare retete culinare,

Piure de spanac de casa retete culinare,

Ou ochi romanesc preparare retete culinare,

Ou ochi romanesc retete culinare,

Piure de spanac retete culinare,

Piure de spanac cu ou ochi taranesc retete culinare,

Piure de spanac retete culinare,

Piure de spanac retete culinare,

Piure de spanac cu ou ochi romanesc retete culinare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu