19 aprilie 2014

Oua de Paste

Retete Oua Vopsite De Paști Reteta Oua Rosii Si Oua Colorate


Oua de Pasti reteta,

Ingrediente oua colorate

  • 10 oua proaspete de curte
  • 2 pliculete vopsea de oua
  • 1 litru apa
  • 5 linguri otet de 9 grade
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita ulei sau grasime pentru uns ouale vopsite
Oua vopsite reteta,

Mod de preparare oua vopsite

Pentru niste oua frumos colorate se aleg pentru vopsit oua de tara de culoare cat mai albe. Ouale albe se coloreaza galbene sau alte culori mai deschise, iar celelalte oua se vopsesc in culori mai tari cum ar fi albastru, verde sau rosu. Ouale se spala bine inainte de a fi vopsite in apa calduta cu detergent si se lasa la uscat sau se sterg cu un prosop. Pentru vopsit se cauta vopsea de oua cat mai naturala, fara conservanti si E-uri. 

Oua de Paște moi sau oua cleioase, oua fierte moi sau cleioase. Intr-un vas incapator se pune apa, se adauga otet, sare si se amesteca bine pana cand sarea s-a dizolvat complet. Vopseaua de oua se pune intr-o ceasca si se dizolva cu putina apa, apoi se adauga in vasul cu apa si se amesteca bine. Se adauga ouale in apa rece colorata, se pun pe foc si se fierb 3-3,5 minute la foc mic. Dupa acest timp se scot intr-un vas cu apa rece, iar dupa un minut se scot pe un servetel si se lasa sa se zvante. Cand ouale s-au uscat se ung cu ulei sau cu o bucata de grasime pentru un luciu deosebit.

Oua de Paște tari, oua fierte tari. Intr-un vas se fierb ouale in apa suficienta la foc mic timp de cinci minute. In alt vas incapator se adauga apa, sare, otet, se amesteca si se pune la fiert. Cand apa fierbe se adauga vopseaua de oua dizolvata cu putina apa calduta si se amesteca bine. Se scot ouale fierte din vasul in care au fiert si se adauga in vasul cu vopsea si se mai fierb la foc mic inca doua minute. Cand ouale au nuanta de vopsea dorita se scot pe un servetel, iar cand s-au zvantat se ung pentru un luciu frumos cu ulei sau cu grasime. Oua rosii de Paste, un aperitiv tradional al Sarbatorilor Pascale! Paste Fericit! Hristos a Inviat! 

Oua vopsite pentru Pasti ingrediente reteta,

Oua proaspete de tara reteta,

Oua de Pasti rosii vopsire reteta,

Oua de Pasti vopsite rosii preparare reteta,

Oua de Pasti vopsite galbene preparare reteta,

Oua de Pasti vopsite albastre preparare reteta,

Oua de Pasti reteta,

Oua vopsite de Pasti reteta,

Oua de Pasti reteta,

Oua colorate de Pasti reteta,

Oua vopsite de Pasti reteta,

Oua vopsite reteta,

Oua de Pasti reteta,

Oua colorate reteta,

Oua de prepelita colorate reteta,

Oua rosii de Inaltare reteta,

Oua rosii reteta,

Un comentariu:

  1. Ouale ti-au iesit forte frumoase iar sfaturile sunt bune si utile! Mieluseii care pazesc ouale sunt foarte draguti!

    RăspundețiȘtergere