16 februarie 2015

Ecler Vienez

Ecler Vienez Cu Crema De Vanilie Si Frisca - Retete Eclere


eclere, ecler, retete eclere, eclere reteta, reteta ecler, eclere de casa, prajituri, prajituri delicioase, ecler vienez cu frisca, eclere cu crema de vanilie si frisca, retete culinare, eclere vieneze, eclere rotunde, reteta eclere,
Ingrediente coji eclere: 

  • 200 ml de apa 
  • 125 g de faina 
  • 120 ml de ulei 
  • 4 oua 
  • 1 lingura cu varf de zahar 
  • ½ lingurita de sare 
retete culinare de dulciuri si prajituri delicioase de casa ingrediente coji pentru ecler vienez,

Ingrediente crema eclere: 

  • 4 oua 
  • 250 g de zahar 
  • 150 g de faina 
  • 5 pliculete de zahar vanilat 
  • 800 ml de lapte 
  • 1 lingura de unt  
  • 1 praf de sare 
retete culinare de dulciuri si prajituri delicioase de casa ingrediente crema de vanilie pentru ecler vienez,

Ingrediente glazura eclere: 

  • 100 g de ciocolata alba 
  • 50 g de unt 
  • 2 linguri de lapte 
  • 1 lingura de ulei 
  • 100 ml de frisca – pentru ornat 
ingrediente glazura din ciocolata alba pentru ecler vienez retete culinare de dulciuri si prajituri delicioase de casa,


Mod de preparare: 

      Compozitia pentru coji de eclere vieneze se prepara asemanator ca la orice fel de eclere, doar forma lor cand vor fi puse la copt o sa difere. Cum se fac niste coji de eclere reusite? Foarte simpu si usor:  se ia o craticioara in care se pun la fiert : apa, ulei, sare si zahar, iar dupa ce au dat in clocot se adauga toata cantitatea de faina odata si se amesteca bine si repede cu un tel pana cand se obtine o compozitie legata, asemanatoare cu o mamaliga consistenta. Compozitia se ingroasa si este gata in 2- 3 minute, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se adauga cate un ou care se amesteca bine pana cand se incorporeaza complet, dupa care se adauga si celelalte oua unul cate unul. Aluatul pentru coji rezultat se mixeaza cateva minute cu un mixer si se lasa putin sa se linisteasca inainte de folosire. 
retete culinare aluat compozitie coji de eclere vieneze preparare,

     Din compozitia astfel obtinuta se vor forma cu ajutorul unui pos de patiserie aproximativ 10 coji de ecler vienez rotund (depinde de marimea lor), care apoi se vor pune intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si se vor coace in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute la foc mediu (200 grade). 
coji eclere, coji ecler, retete coji pentru eclere, reteta coji pentru eclere, retete culinare, cum se fac cojile pentru eclere, coji ecler vienez, coji eclere de casa,

     Dupa ce cojile de ecler s-au copt si s-au rumenit frumos, se lasa putin sa se raceasca si apoi se taie in doua, urmand sa fie umplute cu crema de vanilie. Cojile trebuiesc putin rumenite, vor ramane tari si isi vor pastra forma frumoasa. Daca se scot prea albe (fragede) din cuptor ele se vor lasa prea mult nefiind aspectoase. 
coji eclere, coji ecler, retete coji pentru eclere, reteta coji pentru eclere, retete culinare, cum se fac cojile pentru eclere, coj ecler vienez rotund, coji ecler de casa,

     Pentru prepararea cremei de vanilie pentru eclere se ia o craticioara in care se pun ouale intregi impreuna cu zaharul tos, zaharul vanilat si un praf de sare, dupa care se mixeaza bine pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Peste aceasta se adauga faina si se amesteca pana cand s-a incorporat, apoi se adauga laptele si se amesteca bine. Se pune craticioara pe foc si se amesteca bine pana cand da in clocot si incepe sa se ingroase, avand grija sa nu se prinda. Cand crema pentru eclere este gata, se lasa sa se raceasca si se mai amesteca cu o lingura de unt si eventual cu o lingura de lapte, pentru a se mai subtia putin si a fi usor de lucrat cu ea. 
reteta crema pentru eclere, retete crema pentru eclere, retete culinare, retete culinare crema de casa pentru torturi si prajituri delicioase, crema de vanilie pentru eclere, crema ecler vienez,

Se iau cojile de ecler si se umplu cu crema de vanilie partile de jos, dupa care se acopera cu partile de sus, formand astfel niste eclere de casa
     Pentru glazura se rupe ciocolata alba in bucatele si se pune intr-o craticioara pe foc sa se topeasca impreuna cu unt, ulei, lapte si cand a inceput sa fiarba se lasa sa dea 1-2 clocote, dupa care se lasa sa se raceasca pana cand devine mai consistenta si se poate orna cu ea. 
retete culinare glazura din ciocolata alba pentru eclere vieneze si torturi si prajituri delicioase de casa preparare,

     Glazura alba de ciocolata se toarna peste eclere sau pur si simplu se ia cate un capac de ecler si se inmoaie in ea, apoi se aseaza frumos la loc peste eclerDaca se foloseste frisca lichida, se va pune intr-un bol si se va mixa cu mizerul la viteza mare pana cand frisca se intareste si devine consistenta. 
retete si preparate culinaredin  frisca de casa pentru torturi si prajituri,

     Dupa ce glazura de ciocolata s-a intarit pe eclere, se pune frisca intr-un cornet pentru ornat si se orneaza frumos eclerele cu un strat de frisca peste glazura de ciocolata, obtinand astfel eclerele vieneze. 
ecler vienez, eclere, ecler, retete eclere, eclere reteta, eclere de casa, prajituri, prajituri delicioase, ecler vienez cu frisca, eclere cu crema de vanilie si frisca, retete culinare,

     Ecler vienez, un desert dulce si pufos, foarte elegant, cu crema de vanilie, glazura de ciocolata alba si frisca, potrivit pentru mese festive, aniversari petrecute in familie sau o intalnire romantica intre indragostiti. Eclere vieneze de casa, mult mai bune si mai sanatoase decat cele gasite in cofetarii sau patiserii. 
POFTA BUNA!  

ecler vienez, eclere, ecler, retete eclere, eclere reteta, eclere de casa, prajituri, prajituri delicioase, ecler vienez cu frisca, eclere cu crema de vanilie si frisca, retete culinare, dulciuri,

eclere, ecler, prajituri, dulciuri, retete culinare, retete de prajituri, retete eclere, eclere reteta, minieclere cu glazura de ciocolata alba, eclere de casa,

eclere, ecler, retete eclere, eclere reteta, eclere de casa, prajituri, prajituri delicioase, ecler vienez cu frisca, eclere cu crema de vanilie si frisca, retete culinare,

ecler vienez, eclere, ecler, retete eclere, eclere reteta, eclere de casa, prajituri, prajituri delicioase, ecler vienez cu frisca, eclere cu crema de vanilie si frisca, retete culinare, dulciuri,

eclere, ecler, prajituri, dulciuri, retete culinare, retete de prajituri, retete eclere, eclere reteta, minieclere cu glazura de ciocolata alba,

Un comentariu: