11 iunie 2016

Pizza cu aluat pufos

Retete Pizza De Casa Cu De Toate Cu Aluat Fraged Si Pufos


retete pizza de casa cu de toate,

     Chiar si acasa putem pregati o pizza delicioasa cu blat fraged, pufos usor crocant pe care putem pune tot ce ne place mai mult. Pentru a prepara 2 pizza cu diametrul de 25cm avem nevoie pentru blat de 300g faina, 25g drojdie proaspata, 100ml apa calduta, 1 lingurita zahar, ½ lingurita sare, 1 lingura lapte, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura rozmarin uscat. Deasupra vom pune keckup de casa, 6 ciuperci champignon proaspete, 12 masline negre, 100g kaizer, costita, bacon sau salam uscat, 1 ardei gras verde, 3 rosii, 50g branza telemea, 50g cascaval
retete umplutura pizza de casa cu de toate,

Incepem intai pregatirea blatului punand intr-un castron faina. Separat punem drojdia faramitata cu putin zahar si peste ea punem lapte caldut si o dizolvam. Dupa ce s-a dizolvat o punem in mijlocul fainii intr-o gropita pe care apoi o acoperim cu faina. Acoperim cu un prosop 5 minute pana cand drojdia creste. Dupa ce a crescut o amestecam si adaugam apa calduta, sarea, uleiul si rozmarinul. Framantam bine aluatul pana cand acesta devine elastic, potrivit de moale si nu se mai lipeste de maini. Il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca 30 minute pana cand isi dubleaza volumul. 
retete aluat pizza de casa,

Intre timp curatam ciupercile de coaja intregi si ardeiul de cotor. Maslinele le vom curata de samburi si le vom taia bucatele. Ciupecile le vom taia feliute subtiri, la fel si ardeiul se poate taia intreg, rotund sau taiat in doua. Branza o vom rade pe razatoarea mare iar cascavalul pe razatoarea mica. Rosiile le vom taia feliute subtiri. 
Cat timp pregatim umplutura pentru pizza punem la fiert intr-un ibric o cana cu apa pentru ketchup, adaugam 2 linguri pasta de tomate, 1 lingurita sare, ½ lingurita sare, ½ lingurita piper macinat, ½ boia de ardei dulce si o foaie de dafin. Amestecam bine compozitia si fierbem la boc mic cateva minute sau pana se leaga compozitia. 
Impartim aluatul in doua, formam 2 bile pe care le vom intinde de dimensiunea tavilor. Ungem tavile cu putin unt sau margarina si asezam blatul in ele. Ungem cu putin ketckup pe toata suprafata si presaram branza. 
cum facem pizza de casa, retete pizza,

Peste branza asezam ardeiul, maslinele, ciupercile si kaizerul. Punem deasupra cascaval ras si ornam pizza cu feliute de rosii dupa care coacem pizza in cuptorul incins la 250 grade aproximativ 15 minute. 
retete pizza de casa cu de toate preparare,

Cand pizza s-a rumenit usor, cascavalul si rosiile sunt facute se scoate din cuptor, se taie si se serveste fierbinte cu keckup de casaPizza cu aluat pufos este delicioasa, buna si aromata pe care o mananci imediat cu multa placere alaturi de cei dragi. 
POFTA BUNA! 
retete pizza de casa,

retete pizza de casa cu aluat pufos,

retete pizza de casa cu blat subtire si pufos,

retete pizza de casa,

retete pizza de casa,

pizza de casa, retete pizza, retete culinare,

Un comentariu: