24 octombrie 2016

Prajitura desteapta cu vanilie

Reteta Prajitura De Casa In Trei Straturi Cu Aroma De Vanilie


prajituri, dulciuri, deserturi, retete, prajitura cu vanilie, prajitura rapida, prajitura in straturi, desert, prajitura, prajituri de casa,

O prajitura rapida incredibil de buna este reteta de prajitura desteapta cu vanilie, o prajitura de casa reusita pe care o poti face aproape cu orice ocazie. Prajitura desteapta este o prajitura in straturi cu crema de vanilie avand aspectul unui cremsnit, o prajitura pufoasa si racoroasa care se serveste rece de la frigider, un desert simplu si usor de preparat care este gata in maxim 40 minute. 

Cum se face prajitura desteapta. Pentru o tava yena 30/20 avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 oua, 6 linguri faina, 8 linguri zahar tos, 100g unt, 600ml lapte, coaja rasa de la 1 lamaie, 2 pliculete zahar vanilat, 1 sticluta esenta de vanilie, 1 praf de sare, 2 linguri zahar pudra. 
retete ingrediente prajitura, preparate din unt lapte oua faina zahar lamaie si vanilie,

Cum se prepara prajitura desteapta cu vanilie. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, in special untul care trebuie topit la temperatura camerei. Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane, iar peste fiecare punem cate un praf de sare. Mixam la inceput galbenusurile, adaugam zaharul vanilat si cantitatea de zahar tos si mixam pana cand zaharul este complet dizolvat, apoi incorporam in crema de galbenusuri pe rand mixand usor: untul topit, faina, laptele, coaja de lamaie si esenta de vanilie. 
preparare compozitia pentru prajitura desteapta, retete prajituri preparare,

Acum este randul albusurilor pe care le mixam foarte bine pana cand acestea nu mai cad din castron, 
preparare compozitia pentru prajitura desteapta, retete prajituri preparare,

amestecam cele doua compozitii usor adaugand bezea de albusuri in compozitia de galbenusuri mestecand de jos in sus ca la pandispan, compozitia la final trebuie sa fie aerata. 
Turnam compozitia de prajitura intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu unt si faina, sau cu o hartie de copt. 
reteta preparare prajitura de casa in 3 straturi cu aroma de vanilie,

reteta prajitura cu vanilie, retete prajituri rapide cu crema de vanilie, deserturi de casa, dulciuri de casa, retete,

Coacem tava in cuptorul incins la 180 de grade timp de 25 minute (pana cand se rumeneste usor), apoi o lasam sa se raceasca si apoi o bagam la frigider. Cand prajitura este rece o pudram cu zahar pudra, o portionam si o asezam pe un platou. 
dulciuri, prajituri, deserturi, prajitura desteapta, retete, prajitura rapida, prajitura in straturi, desert de casa,

Prajitura desteapta, un desert de vanilie cu un gust minunat, o prajitura delicioasa care merge preparata oricand iti e pofta de ceva dulce si aromat. Daca cauti retete de prajituri sau retete de deserturi atunci incearca si aceasta reteta simpla si reusita
Pofta Buna! 
prajitura desteapta, cremsnit, retete, prajituri, deserturi, dulciuri, prajituri de casa cu crema de vanilie,

Un comentariu: