13 noiembrie 2016

Ficatei la tigaie

Ficatei De Pui Cu Sos La Tigaie Si Piure De Cartofi Cu Muraturi


retete ficatei prajiti cu piure de cartofi si muraturi, retete de mancare, friptura de pui, retete culinare, mancaruri cu carne,

Un fel de mancare gustos pentru un mic dejun reusit este reteta de ficatei de pui prajiti la tigaie serviti cu piure de cartofi, gogosari si castraveti in otet, o friptura de pui delicioasa care merge la fel de bine mancata si la masa de pranz (felul doi) fiind foarte consistenta si satioasa. Reteta de mancare se prepara foarte simplu si usor iar daca vrei sa prepari retete cu ficatei de pui atunci incearca si aceasta reteta rapida si foarte simpla. 
ficat prajit, mancare, retete, friptura, mic dejun, felul doi, masa de pranz, retete culinare,

Cum se prepara ficatei de pui prajiti cu piure de cartofi. Pentru 2 portii avem nevoie de 6-8 ficatei de pui intregi, ulei pentru prajit, 4 cartofi mari, 1 lingurita unt, 5 linguri lapte, 1 lingurita sare, ½ lingurita piper macinat, gogosari si castraveti murati.
In primul rand curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii, apoi ii punem sa fiarba in apa cat sa-i acopere cu putina sare.
Cat timp cartofii fierb ne ocupam de ficat pe care il spalam sub jet de apa, il punem intr-un castron acoperit de lapte pentru 5 minute, apoi il lasam intr-o sita sa se scurga. Ficatul nu se sareaza inainte de a fi prajit ca se intareste, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper dupa ce a fost prajit. Incingem putin ulei intr-o tigaie si prajim la foc mediu bucatile de ficatei pe ambele parti pana cand sunt patrunsi, pana cand ficatul prajit nu mai lasa sange. Scoatem ficateii prajiti pe o farfurie, ii condimentam cu sare si piper si ii acoperim cu un capac ca sa se pastreze calzi.
Acum preparam piure-ul de cartofi care este gata in 5 minute. Scurgem zeama cartofilor intr-o cana si pisam carofii, adaugam unt, lapte si putina zeama de cartofi pana cand obtinem un piure la consistent dorita. Gustam si potrivim de sare, piure-ul trebuie sa fie cremos ca o smantana groasa, el din ce sta o sa se intareasca.
Servim mancarea calda, asezam pe farfurie piure de cartofi, ficatei prajiti, cateva linguri de sos cu groseata din tigaie, castraveti si gogosari murati, alaturi de cateva felii de paine neagra,  integral, intermediara sau de secara. 
Pofta Buna! 
ficat prajit la tigaie, ficatei de pui prajiti, mancare, retete, friptura, mic dejun, felul doi, masa de pranz, retete culinare,

ficat prajit, ficatei de pui prajiti, ficatei cu piure, masa de pranz, retete de mancare, fel de mancare, mancaruri cu carne,

ficat prajit, ficatei de pui prajiti cu piure si muraturi, mancare, retete, friptura, mic dejun, felul doi, masa de pranz, retete culinare,

ficatei de pui, ficat prajit, mancare, retete, friptura, mic dejun, felul doi, masa de pranz, retete culinare,

ficatei, ficat, ficatei de pui prajiti la tigaie, ficat prajit cu piure si muraturi, mancaruri cu carne, retete cu pui,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu