5 noiembrie 2016

Friptura rapida de pui

Reteta Pulpe De Pui Prajite La Tigaie Servite Cu Mujdei Si Mamaliga


pui cu mujdei si mamaliguta, retete de mancare, mancaruri cu carne, friptura de pui, retete culinare, bucataria traditional romaneasca,

O mancare romaneasca tare gustoasa pe care n-o poti refuza este reteta de pui prajit la ceaun sau tigaie servit cu mujdei de usturoi si mamaliguta. Reteta se prepara foarte simplu si usor si este gata in 30 minute. Pentru preparare avem nevoie de carne de pui (copane si aripioare de pui), ulei pentru prajit carnea, sare si piper macinat pentru condimentat carnea, usturoi pentru mujdei, malai pentru mamaliga si branza rasa. 

Cum procedam, carnea portionata si spalata o pudram cu putina sare si piper si o punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. O aburim la inceput acoperind tigaia cu un capac, apoi o lasam sa se prajeasca fara capac.
Alaturi punem apa la fiert pentru mamaliga, ca sa ne iasa o mamaliga fara batai de cap vom folosi cantitati masurate: 3 cani de apa si o cana de malai. In apa care fierbe punem ½ lingurita sare si adaugam malaiul in ploaie amestecand continuu, lasam mamaliga sa fiarba acoperita amestecand periodic pana cand este gata.
Cat timp carnea se prajeste si mamaliga fierbe ne ocupam de usturoi pe care il curatam si il zdrobim (sau il dam pe razatoarea fina), apoi il frecam cu putina sare la inceput apoi adaugand ulei pana obtinem o crema de usturoi, picuram putin otet dupa gust si diluam cu apa pana la consistenta dorita. 

Mancarea o servim fierbinte, cand mamaliga este gata o asezam fierbinte in forme pe care le acoperim cu farfurii sa se abureasca si apoi le rasturnam. Asezam mamaliga in mijlocul farfuriei si carnea de pui prajita langa ea, la fel branza rasa si mujdeiul de usturoi.
Pui cu mamaliga si mujdei de usturoi, o mancare traditionala romaneasca, delicioasa, gustoasa si apetisanta pe care o mananci cu multa placere alaturi de un vin bun rosu de butuc, un fel de mancare si un meniu de weekend alaturi de cei dragi. 
Pofta Buna! 
pui prajit cu mamaliguta, carne de pui pralita, pulpe de pui prajite, mancaruri cu carne, retete de mancare, retete,

pui, mancare, mamaliga, friptura, retete, gastronomie, poze mancare, fripturi, friptura de pui, ceaun, tigaie, preparat, reteta,

pui, branza, mamaliga, retete de mancare, mancaruri cu carne, fripturi, retete, retete culinare, tigaie, ceaun, gastronomie, bucatarie, fel de mancare, meniu,

friptura, pui, meniu, mancare, fel de mancare, retete de mancare, fel de mancare, retete, gastronomie, preparat culinar, mancare romaneasca, carne prajita la ceaun si tigaie,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu