1 iunie 2018

Ciorba de pui cu taitei de casa

Retete De Ciorbe Reteta Ciorba De Pui Cu Taitei De Casa



Ciorba de pui cu taitei de casa retete culinare,
O ciorba de pui taraneasca gustoasa cum numai la noi in bucataria romaneasca poti manca este urmatoarea reteta de ciorba de pui cu taitei. Ciorba de pui de casa are un gust deosebit, este o ciorba de pui cu bors groasa si consistenta cu multi taitei de casa, carne de pui, legume proaspete si verdeata aromata, acrita cu bors de casa. Cum se face o ciorba de pui romaneasca si ce ingrediente sunt necesare urmareste reteta mea. 

In primul rand se fac taiteii de casa, se amesteca intr-un castron un ou, un praf de sare, o lingura de apa si 100 g faina (faina cat cuprinde), se intinde o foaie subtire din toata coca rezultata pe blatul de lucru presarat bine cu faina, se taie foaia in fasii cat mai subtiri rezultand taiteii, se pudreaza cu faina si se lasa intinsi pe masa sa se usuce foarte putin pana cand ciorba este gata. O reteta rapida de taitei cu ou este si aici

Acum se face ciorba de pui, se parleste si se portioneaza puiul, apoi se spala si se pune la fiert in apa cat sa-l acopere, puiul il poti pune intreg sau numai bucatile care iti plac. Cat timp puiul da in fiert se pregatesc legumele, se curata si se spala un ardei gras, 2 cepe potrivite si un morcov, apoi se taie cubulete micute si se adauga in oala unde fierbe carnea de pui dupa ce a fost adunata inainte spuma rezultata. In ciorba de carne cu taitei eu nu pun cartofi.  

Se pune serarat 1 l de bors sa fiarba, se bat spuma doua oua cu un praf de sare, se spala si se toaca marunt vedeata proaspata, leustean se pune obligatoriu, marar si patrunjel dupa gust. Dupa aproximativ 20-30 minute cand carnea de pui este fiarta se pune borsul fierbinte si taiteii scuturati bine de faina, se continua fierberea la foc mediu inca cinci minute, iar la final se opreste focul si se adauga ouale batute spuma, sare si verdeata dupa gust. 

Ciorba de casa se serveste calda dreasa dupa gust cu iaurt sau smantana, alaturi de un ardei iute si paine de casa. Dar sa nu uitam si de digestivul clasic servit inainte de masa, adica de o tuica de cazan naturala. 
Alte retete de ciorbe si aiciPofta Buna!  
Ciorba de pui taraneasca retete culinare,

Ciorba de pui cu taitei retete culinare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu