15 decembrie 2018

Peste aromat la cuptor


Peste aromat la cuptor retete culinare,

O masa de peste rapida si gustoasa este urmatoarea reteta de peste cu susan si multe mirodenii preparat la cuptor in sos de vin rosu. Eu am folosit peste macrou, un peste cu carnea alba fara oase si solzi, se gateste usor, e gras si gustos si nu in ultimul rand mai ieftin in comparatie cu ceilalti pesti. Am folosit condimente si plante aromatice uscate: marar, patrunjel, cimbru, busuioc, usturoi granulat, boia de ardei dulce, piper negru macinat, sare de mare. Preparatul este gata in maxim 40 minute iar ca ingrediente pentru doua portii sunt necesare: 
-2 pesti macrou 
-2 lingurite seminte de susan 
-1 lingurita piper negru macinat 
-1 lingurita boia de ardei dulce 
-1 lingurita usturoi granulat 
-½ lingurita de marar, patrunjel, cimbru, busuioc 
-1 lamaie mare 
-200 ml vin rosu de butuc 
Macrou aromat la cuptor retete culinare,

Mod de preparare 
Pestele se curata de intestine si i se taie capetele si cozile, se spala bine sub jet de apa rece si se scurge, apoi se taie pe jumatate si iar pe jumatate pe lung indepartand sira cu oase. Se asaza fileurile de peste cu pielea in jos intr-o tava de cuptor mica astfel incat pestele sa incapa pe un singur rand dar sa nu mai ramana loc liber pe langa el. 
Preparare peste aromat la cuptor retete culinare,

Preparare macrou aromat la cuptor retete culinare,

Se stropesc bucatile de peste cu zeama de lamaie si se condimenteaza dupa gust cu un praf de sare fina si cu restul condimentelor: sare, usturoi, cimbru, piper, boia, marar, patrunjel si busuioc, se lasa timp de cinci minute apoi se adauga vinul rosu atat cat sa acopere pestele pana la jumatate. Optional intre bucatile de peste se pot pune feliute de lamaie. 
Peste la cuptor cu sos de vin retete culinare,

Se da tava la cuptor pentru 30 minute la 220 grade, iar cand pestele este frumos rumenit se pune in farfurii si se serveste stropit cu sosul din tava alaturi de o mamaliga sau o paine proaspata si un pahar de vin bun. Alte retete de peste si preparate din peste si aici
Pofta Buna! 
Retete de peste,

Peste la cuptor cu mamaliguta retete culinare,

Peste cu susan si mirodenii retete culinare,

Preparate din peste retete culinare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu