Retete Si Preparate Din Peste Reteta Plachie De Peste
Cum
se face plachia de peste la cuptor. Cum facem simplu si usor o plachie de peste
gustoasa si aspectuoasa. Pentru o reteta rapida de plachie (4 portii) avem
nevoie de 4 cotlete de peste, 4 cepe potrivite, 2 ardei capia mari, 2 ardei
iuti, 2 linguri ulei, ½ borcan mare suc de rosii, 1 lingura bulion, 250 ml vin
alb, 200ml apa, 1 lingurita sare, 10 boabe de piper, 2 foi de dafin, 2 crengute
de cimbru, putin marar si patrunjel verde.
Cum
procedam, curatam ceapa si ardeiul si le taiem fideluta, apoi le frecam usor cu
putina sare si le asezam intr-o tava de cuptor in care am pus putin ulei.
Adaugam apa, sare si condimente dupa gust, punem si ciusca iute taiata pe lung, acoperim
tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pana cand legumele sunt facute.
Cand legumele sunt topite adaugam peste ele la inceput sucul de rosii si vinul,
apoi bulionul si il dizolvam bine in sosul format. Bucatile de peste spalate si
frecate cu putina sare le punem si pe ele in tava, dam tava la cuptor
neacoperita iar cand pestele este rumenit pe o parte il intoarcem si pe partea cealalta. La final
mai potrivim consistenta si gustul sosului, presaram putin marar si patrunjel verde deasupra si servim dupa preferinta plachia
calda cu mamaliguta, dar plachia de peste este buna si rece.
Plachie
de peste, o reteta de plachie de peste cu legume preparata la cuptor, o mancare
traditionala din bucataria romaneasca. Daca vrei retete de peste, preparate din
peste si mancaruri cu peste, atunci prepara aceasta reteta romaneasca simpla: plachie preparatedevis.
Pofta
Buna!