Reteta Ciorba De Burta - Ciorba De Burta Cu Ciocanele De Porc
Ingrediente:
- 3-4
picioare de porc
- 1
kg de burta de vita
- 5 litri de apa
- 3
morcovi
- 3
cepe
- 2
oua
- 2 lingurite de sare
- 1
lingura de orez
- usturoi
- hrean
- smantana
Mod de preparare:
Picioarele
de porc se parlesc, se curata si se spala bine. Ceapa se curata, se spala si se
taie marunt. Morcovii se curata, se spala si se taie cubulete. Punem intr-o oala
la fiert picioarele de porc si spumam, adaugam ceapa si morcovii si fierbem 1-2 ore, pana cand carnea se desprinde de pe os.
Daca burta de vita o cumparam de la Supermarket, curatata, prefiarta si taiata
fideluta, atunci doar o mai oparim 5 minute (in apa cu 2 linguri de otet) si o scurgem de apa. Daca burta o
cumparam din piata, atunci o curatam, o spalam bine, o fierbem in apa cu otet, o
clatim si o taiem fideluta. Usturoiul se curata, se piseaza si se face mujdei. Daca ne place ciorba mai groasa, putem adauga si un rasol de porc.
Scoatem picioarele de porc cand sunt fierte si le lasam sa se raceasca cateva minute. Separam oasele de carne. Carnea o taiem bucatele mici de marimea bucatilor de burta si le introducem inapoi in oala care fierbe. Introducem in oala si burta si continuam fierberea. Potrivim de sare si adaugam orezul (orezul o sa se farame si o sa albeasca ciorba). Cand si burta este fiarta, oprim si adaugam ouale batute spuma, avem grija sa nu le taiem (cand batem ouale adaugam putina apa rece). Ciorba de burta, o reteta de ciorba foarte gustoasa, se serveste fierbinte dreasa cu smantana, mujdei de usturoi, hrean in otet, otet, dupa gustul dorit.
POFTA BUNA!Scoatem picioarele de porc cand sunt fierte si le lasam sa se raceasca cateva minute. Separam oasele de carne. Carnea o taiem bucatele mici de marimea bucatilor de burta si le introducem inapoi in oala care fierbe. Introducem in oala si burta si continuam fierberea. Potrivim de sare si adaugam orezul (orezul o sa se farame si o sa albeasca ciorba). Cand si burta este fiarta, oprim si adaugam ouale batute spuma, avem grija sa nu le taiem (cand batem ouale adaugam putina apa rece). Ciorba de burta, o reteta de ciorba foarte gustoasa, se serveste fierbinte dreasa cu smantana, mujdei de usturoi, hrean in otet, otet, dupa gustul dorit.