Iahnie de fasole pestrita

Iahnie De Fasole - Mancare De Fasole Scazuta - Retete De Post


iahnie, iahnie de fasole, iahnie de fasole pestrita, mancare, mancare de fasole, mancare de fasole boabe, mancare de fasole pestrita, retete de mancare, retete culinare, retete de post, fasole boabe scazuta, fosole, mancaruri de post, fasole scazuta, mancare de fasole de post,
Ingrediente:

  • 1 kg de fasole pestrita
  • 6 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 2 ardei
  • 2-3 linguri de bulion
  • 5 linguri de ulei
  • 2 lingurite de sare
  • ½ lingurita de piper
  • ½ lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1 crenguta mica de cimbru
  • 1 legatura de marar verde

Mod de preparare:

     Fasolea pestrita se spala si se fierbe 5-10 minute, dupa care se limpezeste si se lasa la inmuiat  intr-o oala cu apa suficient de multa cateva ore bune. Fasolea se va umfla, va arata mai bine si va fierbe si mai repede. Inainte sa gatim fasolea, o mai oparim odata si o clatim in mai multe ape, o sa-si lase o zeama neagra de la culoarea fasolei. Legumele se curata si se spala. Morcovul si ardeiul se taie cubulete, iar ceapa se taie mic. Usturoiul se curata, se spala si se taie mic. Mararul verde se spala si se taie mic.
     Se pune fasolea la fiert intr-o oala cu aproximativ doi litri de apa. Se adauga doua linguri de ulei, doua cepe taiate mic, ardreiul si morcovul. Se fierbe inabusit aproximativ doua ore, pana cand fasolea este bine fiarta. Intr-o cratita calim restul de ceapa in ulei si o lingurita de sare, se stropeste din cand in cand cu putina apa pana cand ceapa este calita. Se adauga bulionul, catelul de usturoi taiat mic si se amesteca bine.
     Se scot boabe de fasole cu o paleta si se adauga in craticioara unde am calit ceapa si se amesteca, se completeaza cu supa de fasole atat cat trebuie. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru, foi de dafin si se continua fierberea inca 15 minute, pana cand sosul se leaga. Cand mancarea de fasole de post este gata, se adauga marar verde tocat marunt. Iahnie de fasole pestrita, o reteta de mancare traditionala romaneasca, o reteta de post gustoasa si hranitoare. Mancare de fasole scazuta, un preparat culinar care merge de minune alaturi de niste muraturi, gogosari in otet sau castraveti muratiIahnie de fasole, o mancare de fasole scazuta de care nu te mai saturi! 
POFTA BUNA! 
fasole, fasole pestrita, fasole boabe, retete cu fasole, fasole uscata, fasole boabe pestrita, fasole boabe pestrita pentru mancare, retete si preparate culinare cu fasole boabe pestrita, fasole boabe pestrita,

legume, legume proaspete pentru mancare, legume proaspete, retete cu legume, ceapa, morcovi, ardei, retete si preparate culinare cu legume, legume pentru gatit,

fasole pestrita, fasole boabe pestrita, preparare iahnie de fasole pestrita, retete si preparate culinare fasole boabe pestrita pentru mancare,

preparare iahnie de fasole, preparare iahnie de fasole pestrita, preparare mancare de fasole boabe pestrita scazuta, cum se prepara iahnia de fasole, cum facem iahnie de fasole, retete de mancare,

preparare iahnie de fasole, preparare iahnie de fasole pestrita, preparare mancare de fasole boabe pestrita scazuta, cum se prepara iahnia de fasole, cum facem iahnie de fasole,

preparare iahnie de fasole, preparare iahnie de fasole pestrita, preparare mancare de fasole boabe pestrita scazuta, cum se prepara iahnia de fasole, cum facem iahnie de fasole,

iahnie, iahnie de fasole, iahnie de fasole pestrita, mancare, mancare de fasole, mancare de fasole boabe, mancare de fasole pestrita, retete de mancare, retete culinare, retete de post, fasole boabe scazuta, mancare cu fasole uscata, fosole, mancaruri de post

iahnie, iahnie de fasole, iahnie de fasole pestrita, mancare, mancare de fasole, mancare de fasole boabe, mancare de fasole pestrita, retete de mancare, retete culinare, retete de post, fasole boabe scazuta, fosole, mancaruri de post, fasole scazuta, mancare de fasole de post, fasole cu muraturi,

iahnie, iahnie de fasole, iahnie de fasole pestrita, mancare, mancare de fasole, mancare de fasole boabe, mancare de fasole pestrita, retete de mancare, retete culinare, retete de post, fasole boabe scazuta, fosole, mancaruri de post, fasole scazuta, mancare de fasole de post, fasole cu castraveti murati,

Focaccia cu rosii si masline

Focaccia - Focaccia Cu Ceapa Rosii Masline Si Oregano - Focaccia Italiana


focaccia, reteta focaccia, focaccia italiana, focaccia de post, retete de post, retete de mancare, retete straine, retete italiene, pizza, blat pizza, paine, retete culinare, retete si preparate culinare focaccia, retete milaneze,
Ingrediente:

  • 500 g de faina
  • 250 ml de apa
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 100 g de masline
  • 1 ceapa mare
  • 1 rosie mare sau 7 rosii chery
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 25 g de drojdie de bere proaspata
  • 1 lingura cu varf de oregano

Mod de preparare:

     Procedam exact ca la focaccia cu ceapa si rosii, dar in loc de rozmarin adaugam oregano si pentru un gust mai deosebit completam cu masline negre. Dar cum preparam acasa o focaccia gustoasa? Foarte simplu, mai simplu decat credeti! Intr-un castron se amesteca faina, sare si drojdia inmuiata separat cu putin zahar. Se toarna deasupra apa calduta, se amesteca totul si se framanta bine, se adauga si putin ulei si se continua framantatul pana cand se obtine un aluat focaccia moale dar nelipicios. Luam o tava de cuptor rotunda in care vom coace focaccia, o ungem bine cu ulei si asezam aluatul in mijlocul tavii sa creasca si totodata sa-si ia si ulei. Aluatul de focaccia trebuie sa fie mai uleios ca cel de scovergi sau paine. Il lasam sa creasca 20 de minute pe o parte, dupa care il intoarcem si pe cealalta parte si il mai lasam inca 20 de minute sa creasca.
     Dupa ce aluatul de focaccia a crescut, se intinde direct in tava apasand cu palmele usor, dupa care cu degetul mare se apasa din loc in loc, facand gropite in care vom introduce bucati de rosii si masline. Ungem aluatul deasupra cu ulei de masline si il mai lasam sa creasca cat timp pregatim rosiile, maslinele si ceapa. Rosia se spala si se taie bucati mai mici (daca avem rosii chery le taiem in doua). Ceapa o curatam, o spalam si o taiem fideluta. Maslinele le curatam de samburi si le taiem bucati mari. Punem bucati de rosii si masline in gropite alternand aspectuos bucatile si apasandu-le cu degetul spre interior, apoi presaram ceapa taiata fideluta pe toata suprafata tavii, stropim cu putin ulei de masline si presaram deasupra oregano.
     Coacem tava cu focaccia de post in cuptorul incins timp de 30 de minute, dupa care o scoatem din cuptor si o acoperim cu un prosop sa se abureasca putin. Foccacia cu rosii si masline, o reteta italiana, foarte simplu de preparat si foarte gustoasa, cu o aroma deosebita de masline si oregano care merge foarte bine drept garnitura langa diverse salate, sosuri, feluri de mancare si de ce nu chiar simpla ca este foarte buna si gustoasa. 
POFTA BUNA! 
ingrediente focaccia cu rosii si masline, ce ne trebuie pentru a prepara focaccia, de ce avem nevoie pentru a prepara focaccia italiana buna, ingrediente focaccia italiana,

aluat focaccia, aluaturi, cocaturi, aluatururi de casa, preparare focaccia, retete focaccia, cum se prepara focaccia, cum facem focaccia, cum preparam focaccia, reteta focaccia de post, reteta focaccia italiana, coca de casa, coca focaccia,

aluat focaccia, aluaturi, cocaturi, aluatururi de casa, preparare focaccia, retete focaccia, cum se prepara focaccia, cum facem focaccia, cum preparam focaccia, reteta focaccia de post, reteta focaccia italiana,

aluat focaccia, aluaturi, cocaturi, aluatururi de casa, preparare focaccia, retete focaccia, cum se prepara focaccia, cum facem focaccia, cum preparam focaccia, reteta focaccia de post, reteta focaccia italiana,

preparare focaccia, retete focaccia, cum se prepara focaccia, cum facem focaccia, cum preparam focaccia, reteta focaccia de post, reteta focaccia italiana,

focaccia, focaccia italiana, focaccia de post, reteta focaccia, pizza, pizza italiana, paine, blat pizza, retete de post, retete culinare, retete de mancare, focaccia cu ceapa rosii masline si oregano, focaccia de casa,

focaccia, reteta focaccia, focaccia italiana, focaccia cu ceapa rosii masline si oregano, focaccia de post, focaccia cu rosii si masline, focaccia cu rosii si oregano, pizza, pizza italiana, paine, blat pizza, retete de post, retete straine,

focaccia, focaccia italiana, focaccia de post, reteta focaccia, pizza, pizza italiana, paine, blat pizza, retete de post, retete culinare, retete de mancare, focaccia cu ceapa rosii masline si oregano, focaccia de casa,

focaccia, reteta focaccia, focaccia italiana, focaccia cu ceapa rosii masline si oregano, focaccia de post, focaccia cu rosii si masline, focaccia cu rosii si oregano, pizza, pizza italiana, paine, blat pizza, retete de post, retete straine,

focaccia, focaccia italiana, focaccia de post, reteta focaccia, pizza, pizza italiana, paine, blat pizza, retete de post, retete culinare, retete de mancare, focaccia cu ceapa rosii masline si oregano, focaccia de casa,

focaccia, reteta focaccia, focaccia italiana, focaccia cu ceapa rosii masline si oregano, focaccia de post, focaccia cu ceapa si rosii, focaccia cu rosii si masline, focaccia cu rosii si oregano, pizza, pizza italiana, paine, blat pizza, retete italiene,

reteta focaccia, focaccia italiana, focaccia cu ceapa rosii masline si oregano, focaccia de post, focaccia cu ceapa si masline, focaccia cu ceapa si rosii, focaccia cu rosii si masline, focaccia cu rosii si oregano, pizza, pizza italiana, paine, blat pizza,