Google+

6 februarie 2013

Muraturi


 muraturi, retete pentru iarna, retete de muraturi, retete culinare

Ingrediente:

  • gogonele
  • apa
  • sare mare pentru muraturi
  • hrean
  • telina
  • morcovi
  • marar uscat
  • foi de dafin
  • piper boabe

Mod de preparare:

     Se prepara o saramura: la un litru de apa punem o lingura de sare. Se fierbe 5 minute si se lasa putin la racit, dupa care se adauga piperul boabe si foile de dafin. 
    Gogonelele se spala bine. Telina se curata, se spala si se taie felii. Hraeanul se curata, se spala si se taie in 2-3 bucati.  Morcovul se curata, se spala si se lasa intreg. 
     Se aseaza intr-n bidon (borcan) muraturile, morcovul, telina, hreanul, mararul uscat. Se toarna saramura deasupra si se acopera, se vantura zilnic timp de o saptamana, dupa care se depoziteaza intr-un spatiu racoros si se lasa sa se acreasca.
Alte retete:  Gogosari in otet.  Castraveti murati pentru iarna.  Suc de rosii.  Ciusca murata.  Zacusca de cruditati.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu