Cozonac floare

Cozonac Floare Cu Nuca Cacao Si Scortisoara - Reteta Cozonac Pufos De Casa


cozonac, cozonacel, cozonac floare, cozonac pufos, cozonac de casa, cozonac cu nuca, retete culinare, dulciuri, prajituri, deserturi, cozonac floare cu nuca, cozonac cu mac, retete cozonac, reteta cozonac, zozonac umplut cu nuca si cacao,

     Un cozonac mai deosebit, foarte pufos si aromat, este cozonacul floare de casa preparat cu o umplutura delicioasa din cacao si nuca cu aroma de scortisoara, care se prepara la fel ca si cozonacul clasic dar in schimb are forma unei flori. Pentru prepararea retetei avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg de faina alba, 5 oua, 450 ml de lapte, 350 g de zahar, 100 g drojdie proaspata ( 2 cubulete de 50g ), 300 g miez de nuca prajit, 100 g de cacao, ½ sticluta esenta de rom, 100 ml de ulei, coaja rasa de la 1 lamaie,1 lingura de unt, 2 pliculete de zahar vanilat, 1 lingura cu varf de scortisoara,1 lingurita de sare, 1 lingura de mac. Reteta este pentru 2 cozonaci, iar timpul de preparare este de aproximativ 3 ore. 
ingrediente necesare pentru prepararea unui cozonac floare de casa pufos cu nuca si cacao, retete culinare, cum facem cozonac pufos de casa,

     Pentru reusita unui cozonac moale si pufos care sa creasca repede si frumos trebuie sa avem o temperatura mai ridicata in bucatarie, in jur de 25-30 de grade. Cernem faina intr-un vas incapator in care vom pregati aluatul de cozonac si facem o gropita in mijlocul ei. Separat desfacem drojdia si o faramitam impreuna cu putin zahar si lapte caldut dupa care o amestecam bine pana cand drojdia s-a dizolvat complet, apoi o rasturnam in gropita din mijlocul fainii si o acoperim cu putina faina. Acoperim vasul cu un prosop si o lasam putin sa creasca, pana cand drojdia sau maiaua cum mai este numita este gata. 
maia, maiaua, drojdie la crescur, drojdie la dospit in faina, retete culinare, cum facem aluatul sau coca de casa pentru cozonac,

In timpul acesta punem intr-un castron 2 oua intregi si 2 galbenusuri pe care le batem bine ca la omleta. Incalzim 400 ml de lapte si cand acesta este cald se dizolva 300 g de zahar in el. La sfarsit se adauga 1 lingurita de sare, 2 plicuri de zahar vanilat si coaja rasa de la 1 lamaie. 
ingrediente necesare pentru prepararea unui cozonac floare de casa pufos cu nuca si cacao, retete culinare, cum facem cozonac pufos de casa,

lapte cu ou si zahar pentru prepararea aluatului de cozonac de casa, cum facem aluatul de cozonac, retete culinare,

Turnam in faina ½ sticluta esenta de rom si compozitia din lapte si oua si incepem sa amestecam pana cand se incorporeaza bine. Incepem sa framantam bine aluatul si adaugam putin cate putin uleiul caldut, iar la sfarsit untul moale. Framantam bine aluatul de cozonac 20-30 de minute, pana cand vom obtine un aluat consistent dar elastic, foarte legat. Acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa creasca la caldura minim 30 de minute, pana cand acesta isi mareste volumul. 
coca de cozonac, aluat de cozonac pufos de casa, cum facem aluatul de cozonac, cum facem coca pentru cozonac, retete culinare, aluat de casa, coca de casa, retete aluat de cozonac,

Cat timp creste aluatul pentru cozonac pregatim o umplutura delicioasa din cacao si nuci cu aroma de scortisoara. Intr-un castron amestecam nucile macinate impreuna cu 50 g de zahar, 100 g de cacao, 1 lingura de scortisoara, o lingurita ulei si cele 2 albusuri batute spuna. Dupa ce am amestecat bine toate ingredientele turnam deasupra 50 ml de lapte fierbinte si amestecam pana cand vom obtine o compozitie consistenta usor de intins. 
ingrediente necesare pentru prepararea unei umpluturi pentru cozonac pufos de casa din cacao nuca si scortisoara, retete culinare, cum facem umplutura pentru cozonac,

umplutura din nuca cacao si scortisoara pntru umplut un cozonac pufos de casa, retete culinare, cum facem umplutura pentru cozonac, cu ce umplem cozonacii, retete culinare,

Dupa ce aluatul de cozonac a crescut ungem blatul de lucru cu ulei si rasturnam aluatul si il mai framantam putin dupa care il impartim in 2 parti egale. Ungem din nou blatul cu ulei, punem prima bucata de aluat si intindem o foaie potrivit de groasa. Punem deasupra ei umplutura de nuca si cacao si o intindem pe toata suprafata, dupa care rulam foaia de aluatul si il asezam cu marginea pe blat. Din aceasta rulada eu am taiat 6 bucati aproximativ egale, pe care am inceput sa le tai de la mijlocul ruladei, din care am format un cozonac floare cu o bucata de aluat in mijloc si 5 petale din aluat. 
preparare copzonac pufos de casa umplut cu crema de cacao si nuci, retete culianre, cum facem cozonac umplut, cum se face cozonacul pufos de casa umplut cu cacao si nuca, reteta cozonac, retete cozonac,

Cu marginile care mi-au ramas, adica 2 colturi si 1 bucata am facut un mini cozonacel pe care l-am copt intr-o farfurie metalica. Dupa ce am taiat rulada din aluat am luat o forma de tort cu pereti detasabili pe care am tapetat-o cu hartie de copt unsa cu unt si am asezat in ea prima bucata din aluat in mijloc cu umplutura in sus, si apoi am asezat in jurul ei cele 5 bucati de aluat, lasand putin spatiu intre ele si punand spre exterior partea care se desface. Lasam cozonacul floare sa mai creasca in tava inca 10-15 minute dupa care il ungem cu ou batut si il presaram cu mac. Procedam la fel si cu a doua bucata de aluat si cu mini cozonacelul. Incalzim cuptorul si punem cozonacul sa se coaca aproximativ 30 de minute. Dupa ce s-a copt il scoatem din cuptor si il ungem fierbinte cu ou batut si il presaram cu zahar tos. Il acoperim cu o hartie si apoi cu un prosop mai gros si il lasam asa sa se raceasca pana a doua zi cand il vom scoate din tava. 
preparare cozonac floare pufos de casa cu umplutura delicioasa din cacao nuca si scortisoara, cozonac, cozonacel, cozonac floare, cozonac pufos, cozonac de casa, cozonac cu nuca, retete culinare, dulciuri, prajituri, deserturi, cozonac floare cu nuca, cozonac cu mac, retete cozonac, reteta cozonac, zozonac umplut cu nuca si cacao,

     Cozonac floare, un cozonac deosebit, festiv, moale si pufos cu aroma deosebita, cu multe nuci si cacao care se taie in felii elegante unde umplutura v-a fi deosebit de frumoasa. Cozonac floare cu nuca, un cozonac foarte bun si gustos pe care-l mananci cu placere si bucurie alaturi de cei dragi. 
Pofta Buna! 
cozonac, cozonacel, cozonac floare, cozonac pufos, cozonac de casa, cozonac cu nuca, retete culinare, dulciuri, prajituri, deserturi, cozonac floare cu nuca, cozonac cu mac, retete cozonac, reteta cozonac, zozonac umplut cu nuca si cacao, cozonaci,

reteta cozonacel de casa pufos umplut cu cacao si nuca cu aroma de scortisoara, cozonac, cozonacel, cozonac floare, cozonac pufos, cozonac de casa, cozonac cu nuca, retete culinare, dulciuri, prajituri, deserturi, cozonac floare cu nuca, cozonac cu mac, retete cozonac, reteta cozonac, zozonac umplut cu nuca si cacao,

cozonac, cozonacel, cozonac floare, cozonac pufos, cozonac de casa, cozonac cu nuca, retete culinare, dulciuri, prajituri, deserturi, cozonac floare cu nuca, cozonac cu mac, retete cozonac, reteta cozonac, zozonac umplut cu nuca si cacao,

cozonac, cozonacel, cozonac floare, cozonaci, cozonac de casa, cozonac cu nuca, retete culinare, dulciuri, prajituri, deserturi, cozonac floare cu nuca, cozonac cu mac, retete cozonac, reteta cozonac, zozonac umplut cu nuca si cacao,

Covridog

Reteta Crenvusti In Aluat Si Carnaciori In Aluat De Casa


crenvusti in aluat, crenvursti in aluat, crenwursti in aluat, carnaciori in aluat, retete culinare, retete de mancare, gustari, corn dogs, retete covridog, reteta covridog, carnati de bere, carnati in aluat, carnaciori si crenvusti in aluat de casa, mancaruri pentru cina, retete patiserie,

      O reteta nou aparuta in Constanta, foarte gustoasa si solicitata de pofticiosi in patiserii este reteta de Crenvusti in aluat, Carnati in aluat sau Covridog. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g de faina, 1 cub de drojdie (25g), ½ lingurita de sare, 1 lingurita de zahar, ½ cana de apa calduta, 2 linguri de ulei, 1 lingurita de mac, 1 lingurita de susan, 1 ou si 1 lingura de lapte pentru uns, 6 crenvusti, 4 carnati cabanos. Reteta se prepara foarte usor in maxim 60 de minute si ingredientele sunt pentru 14 covridog. 
ingrediente necesare pentru prepararea de covridog sau crenvusti si carnaciori inveliti in aluat de casa, retete culinare, retete de mancare,

     In primul rand vom prepara un aluat clasic ca de scovergi, paine sau pizza de casa. Intr-un castron faramitam drojdia impreuna cu zaharul dupa care turnam deasupra apa calduta si putin ulei. Amestecam bine compozitia si incepem sa adaugam treptat faina. Amestecam bine si incepem sa framantam pana cand obtinem un aluat elastic, potrivit de tare care nu se lipeste de maini. Acoperim castronul si il lasam sa creasca la caldura timp de 15 -25 minute, sau pana cand aluatul isi dubleaza volumul. 
aluat de casa, coca de casa, aluat pentru infasurat carnaciorii si crenvustii, cum se face aluatul pentru covridog, aluat de paine, aluat de pizza, aluat de scovergi, retete culinare, retete cu aluat de casa, retete patiserie,

Intre timp pregatim crenvustii si carnatii. Le taiem putin capetele, intepam usor crenvustii cu o scobitoare si taiem carnatii cabanos in 2 bucati. Batem bine oul si il amestecam cu lapte. 
ingrediente necesare pentru prepararea de covridog sau crenvusti si carnaciori inveliti in aluat de casa, retete culinare, retete de mancare,

Dupa ce aluatul a crescut presaram blatul de lucru cu putina faina si intindem din el o foaie potrivit de groasa pe care o taiem in fasii de 1-2 cm grosime. Luam cate un crenvursti si incepem sa rulam de la un capat fasia de aluat pana cand acesta va fi infasurat in aluat de la un capat la celalat. Daca preferam putem lasa 1 cm de crenvusti lasat neacoperit la capete de aluat, sau il putem acoperi complet. Eu am preferat ambele variante, fiind la fel de frumosi in ambele cazuri. 
reteta covridog, reteta crenvusti in aluat, reteta carnaciori in aluat, cum se face covridog, cum facem covridog, retete culinare, retete de mancare, retete patiserie, covridog, carnaciori in aluat de casa, crenvursti in aluat,

Procedam la fel si cu carnatii cabanos, dupa care ii lasam timp de 10 minute ca aluatul sa mai creasca. Dupa ce aluatul a mai crescut putin, ii ungem cu ou batut si ii presaram cu mac sau cu susan. Luam o tava de cuptor pe care o tapetam cu hartie de copt, asezam crenvustii si carnatii inveliti in aluat si introducem tava in cuptorul incins si ii lasam sa se coaca frumos la foc tare (250 grade) aproximativ 20-30 de minute, pana cand vor capata o culoare frumoasa. 
crenvusti in aluat, crenvursti in aluat, covridog, carnaciori in aluat, retete culinare, retete de mancare, gustari, corn dogs, retete covridog, reteta covridog, carnati de bere, carnati in aluat, carnaciori si crenvusti in aluat de casa, mancaruri pentru cina, retete patiserie,

Cand sunt gata ii scoatem din tava si ii asezam frumos intr-un platou, dupa care putem sa-i servim. Se mananca calzi, dar sunt foarte buni si reci. 
Crenvusti in aluat sau carnati in aluat, foarte buni si gustosi, inveliti intr-un invelis moale si usor crocant din aluat care se prepara foarte simplu si rapid, potriviti pentru cina sau o gustare in week-end, sau pentru atunci cand vrem ceva bun. Se mananca cu placere si bucurie alaturi de o bere rece, iar pentru cei care nu prefera berea, merge foarte bine si cu un iaurt rece de casa. 
POFTA BUNA! 
covridog, crenvusti in aluat, crenvursti in aluat, crenwursti in aluat, carnaciori in aluat de casa, retete culinare, retete de mancare, gustari, corn dogs, retete covridog, reteta covridog, carnati de bere, carnati in aluat, carnaciori si crenvusti in aluat de casa, mancaruri pentru cina, retete patiserie,

covridog, crenvusti in aluat de casa, crenvursti in aluat, crenwursti in aluat, carnaciori in aluat, retete culinare, retete de mancare, gustari, corn dogs, retete covridog, reteta covridog, carnati de bere, carnati in aluat, carnaciori si crenvusti in aluat de casa, mancaruri pentru cina, retete patiserie,