22 februarie 2013

Inghetata Parfe

Retete Inghetata Parfe De Ciocolata Cu Nuca Reteta De Casa


Inghetata parfe reteta,
Ingrediente inghetata parfe
  • 500g smantana 
  • 5 oua 
  • 10 linguri zahar tos
  • 3-4 linguri cacao 
  • bucatele de ciocolata
  • miez de nuca pentru ornat

Mod de preparare inghetata parfe de casa
Smantana se bate bine pana cand se obtine o frisca consistenta. Albusurile se bat spuma cu jumatate din zahar pana cand se intaresc. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar pana cand acesta se topeste si galbenusurile isi maresc volumul. In crema de galbenusuri se incorporeaza cacaoa. Se amesteca toate ingredientele si la sfarsit se adauga bucatele de ciocolata. Se toarna intr-o casoleta si se lasa sa inghete la congelator. Se orneaza cu alune sau miez de nuca si ciocolata rasa. Inghetata parfe, o inghetata delicioasa preparata acasa care este mult mai gustoasa si mai sanatoasa decat inghetata din comert. Pofta Buna!
Compozitie inghetata parfe reteta,

Inghetata parfe de ciocolata reteta,

Inghetata parfe cu ciocolata si nuca reteta,

Inghetata parfe de casa reteta,

21 februarie 2013

Pilaf de pui

Retete Pilaf De Orez Cu Carne De Pui Reteta De Casa


Pilaf de pui reteta,
Ingrediente pilaf de pui
  • carne pui (pulpe, piept, aripi)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 cana orez (250g)
  • 3 cani apa (750ml)
  • 2 linguri ulei
  • ½ lingurita sare (dupa gust)
  • ½ lingurita piper boabe

Mod de preparare pilaf de orez cu pui
Carnea de pui se parleste pentru un gust mai bun, se spala si se portioneaza. Se fierbe toata carnea in 800ml apa cu putina sare, se spumeaza cand se formeaza spuma, apoi se adauga si legumele, ceapa se pune taiata marunt iar morcovul taiat pe jumatate  Dupa ce a fiert carnea, se scoate si se scurge apoi se prajeste putin intr-o tigaie cu putin ulei. Se scoate carnea si in uleiul incins se pune pentru doua minute cantitatea de orez si se amesteca. Se completeaza cu supa de carne, se potriveste gustul de sare si se fierbe la foc potrivit pana cand orezul absoarbe aproape toata zeama. Cand orezul este legat si mai are foarte putina zeama, se adauga carnea si dupa preferinta putin ulei incins deasupra si se opreste focul. Se pastreaza pilaful acoperit timp de jumatate de ora apoi se serveste cald cu putin piper macinat presarat deasupra. Pofta Buna!