21 februarie 2013

Pilaf de pui

Retete Pilaf De Orez Cu Carne De Pui Reteta De Casa


Pilaf de pui reteta,
Ingrediente pilaf de pui
  • carne pui (pulpe, piept, aripi)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 cana orez (250g)
  • 3 cani apa (750ml)
  • 2 linguri ulei
  • ½ lingurita sare (dupa gust)
  • ½ lingurita piper boabe

Mod de preparare pilaf de orez cu pui
Carnea de pui se parleste pentru un gust mai bun, se spala si se portioneaza. Se fierbe toata carnea in 800ml apa cu putina sare, se spumeaza cand se formeaza spuma, apoi se adauga si legumele, ceapa se pune taiata marunt iar morcovul taiat pe jumatate  Dupa ce a fiert carnea, se scoate si se scurge apoi se prajeste putin intr-o tigaie cu putin ulei. Se scoate carnea si in uleiul incins se pune pentru doua minute cantitatea de orez si se amesteca. Se completeaza cu supa de carne, se potriveste gustul de sare si se fierbe la foc potrivit pana cand orezul absoarbe aproape toata zeama. Cand orezul este legat si mai are foarte putina zeama, se adauga carnea si dupa preferinta putin ulei incins deasupra si se opreste focul. Se pastreaza pilaful acoperit timp de jumatate de ora apoi se serveste cald cu putin piper macinat presarat deasupra. Pofta Buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu