16 august 2013

Ciocolata de casa

Reteta Ciocolata De Casa - Retete Ciocolata - Dulciuri - Ciocolata



Ingrediente:

  • ½ kg de lapte praf
  • 1 ceasca de apa (200 ml)
  • 1 pachet de unt (200 g)
  • ½ kg de zahar
  • 100 g de cacao
  • 1 sticluta de esenta de rom
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • alune, nuci, fructe de padure

Mod de preparare:

     Intr-o cratita se dizolva zaharul in apa, se fierbe la foc mic si se amesteca bine pana cand zaharul este complet dizolvat. Se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Dupa ce s-a topit untul se adauga si se amesteca bine esenta de rom, zaharul vanilat, cacaoa si laptele praf. Se poate folosi un mixer. 
     Se ia o tava care se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu putin unt. Se toarna continutul obtinut anterior in tava si se niveleaza frumos. Se aseaza deasupra alune de padure sau nuci care se inping usor inauntru. Ciocolata se lasa sa se raceasca si se baga la frigider pentru a se intari bine. Cand ciocolata de casa s-a racit, se portioneaza in bucati potrivit de mari si se serveste, fiind foarte gustoasa. Ciocolata de casa este un desert delicios.
POFTA BUNA! 

ciocolata de casa ingrediente, reteta ciocolata de casa, cum facem ciocolata de casa, cum se prepara ciocolata de casa,

cum se prepara ciocolata de casa, ciocolata de casa preparare, ciocolata, ciocolata de casa, dulciuri, deserturi, prajituri, retete culinare, preparate culinare, retete ciocolata, reteta ciocolata, ciocolata cu lapte, ciocolata cu alune, ciocolata cu nuci, reteta ciocolata de casa, ciocolata de casa reteta,

unt pentru ciocolata, retete cu unt, cum se prepara ciocolata de casa, cum facem ciocolata de casa,

cum facem ciocolata de casa, preparare ciocolata de casa, ciocolata, ciocolata de casa, dulciuri, deserturi, prajituri, retete culinare, preparate culinare, retete ciocolata, reteta ciocolata, ciocolata cu lapte, ciocolata cu alune, ciocolata cu nuci, reteta ciocolata de casa, ciocolata de casa reteta,

preparare ciocolata de casa, ciocolata, ciocolata de casa, dulciuri, deserturi, prajituri, retete culinare, preparate culinare, retete ciocolata, reteta ciocolata, ciocolata cu lapte, ciocolata cu alune, ciocolata cu nuci, reteta ciocolata de casa, ciocolata de casa reteta,

ciocolata de casa preparare, ciocolata, ciocolata de casa, dulciuri, deserturi, prajituri, retete culinare, preparate culinare, retete ciocolata, reteta ciocolata, ciocolata cu lapte, ciocolata cu alune, ciocolata cu nuci, reteta ciocolata de casa, ciocolata de casa reteta,

tava pentru ciocolata, cum se prepara ciocolata de casa, cum facem ciocolata de casa,

ciocolata, ciocolata de casa, dulciuri, deserturi, prajituri, retete culinare, preparate culinare, retete ciocolata, reteta ciocolata, ciocolata cu lapte, ciocolata cu alune, ciocolata cu nuci, reteta ciocolata de casa, ciocolata de casa reteta, crema de ciocolata

ciocolata, ciocolata de casa, dulciuri, deserturi, prajituri, retete culinare, preparate culinare, retete ciocolata, reteta ciocolata, ciocolata cu lapte, ciocolata cu alune, ciocolata cu nuci, reteta ciocolata de casa, ciocolata de casa reteta,

ciocolata, ciocolata de casa, dulciuri, deserturi, prajituri, retete culinare, preparate culinare, retete ciocolata, reteta ciocolata, ciocolata cu lapte, ciocolata cu alune, ciocolata cu nuci, reteta ciocolata de casa, ciocolata de casa reteta,

ciocolata, ciocolata de casa, dulciuri, deserturi, prajituri, retete culinare, preparate culinare, retete ciocolata, reteta ciocolata, ciocolata cu lapte, ciocolata cu alune, ciocolata cu nuci, reteta ciocolata de casa, ciocolata de casa reteta,

ciocolata, ciocolata de casa, dulciuri, deserturi, prajituri, retete culinare, preparate culinare, retete ciocolata, reteta ciocolata, ciocolata cu lapte, ciocolata cu alune, ciocolata cu nuci, reteta ciocolata de casa, ciocolata de casa reteta,

ciocolata, ciocolata de casa, dulciuri, deserturi, prajituri, retete culinare, preparate culinare, retete ciocolata, reteta ciocolata, ciocolata cu lapte, ciocolata cu alune, ciocolata cu nuci, reteta ciocolata de casa, ciocolata de casa reteta,

ciocolata, ciocolata de casa, dulciuri, deserturi, prajituri, retete culinare, preparate culinare, retete ciocolata, reteta ciocolata, ciocolata cu lapte, ciocolata cu alune, ciocolata cu nuci, reteta ciocolata de casa, ciocolata de casa reteta,

Carnati de oaie

Retete Carnati De Casa Reteta Carnati Din Carne De Oaie In Mate Subtiri



Carnati de oaie reteta de casa pentru Pasti cu carne tocata si condimente in mate subtiri,

Ingrediente carnati de oaie

  • 5kg carne de oaie 
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • 2 linguri piper negru macinat
  • 4 linguri boia de ardei iute
  • 2 linguri cimbru uscat
  • 7 capatani mari de usturoi
  • 10m mate de oaie
  • 1 cana apa calda

Mod de preparare carnati din carne de oaie

Carnea de oaie se taie cubulete, se toaca prin masina de tocat si se amesteca intr-un lighean mare cu piper negru macinat, cimbru uscat si boia de ardei iute. Usturoiul se curata, se piseaza bine, se freaca cu putina sare pana se obtine o pasta de usturoi si se adauga peste carne. Sarea se dizolva bine in apa calda si se adauga peste carne, amestecand foarte bine compozitia de carne tocata. Matele de oaie se spala bine si se lasa intr-un castron cu apa calda timp de 30 de minute. 
Se pregateste masina de tocat fara cutit doar cu forma mica speciala pentru carnati subtiri de oaie. Se scoate cate un mat de oaie, se sufla in el si se asaza pe forma de carnati. Se inoada capatul, se umple bine matul de oaie cu carne si la sfarsit se inoada si celalalt capat al matului. Se lasa carnatii de oaie sa se usuce atarnati cateva zile in balcon la rece, apoi se pot congela si afuma daca se doreste. Carnati de oaie, un preparat care merge foarte bine la gratar, un preparat culinar din carne de oaie delicios ideal pentru masa de Paști. Alte retete traditionale, retete de Paște aici, retete de Craciun aiciretete de carnati aici, retete cu oaie aici, pofta buna! 
Carne de oaie tocata pentru carnati reteta,

Mate de oaie reteta,

Carnati de oaie reteta de casa pentru Pasti cu carne tocata si condimente in mate subtiri,