8 noiembrie 2015

Tiramisu

Reteta Tiramisu - Cum Sa Faci Un Tiramisu Bun


prajituri, torturi, prajitura tiramisu, reteta tiramisu, retete culinare, deserturi, dulciuri, tiramisu cu frisca, tiramisu cu mascarpone, tiramisu cu piscoturi, tiramisu reteta originala, retete italiene, reteta tiramisu originala, reteta desert italian, tort tiramisu,

     Prajitura Tiramisu este un desert traditional italian, foarte delicios si apreciat de toata lumea. In trecut “Tiramisu” se mai numea si “Supa Ducelui” sau “Bagatela Toscana”, iar in traducere din limba italiana deliciosul desert italian “Tiramisu” se traduce “Ridica-ma” datorita proprietatilor afrodisiace pe care acest renumit desert se pare ca le are. Sunt cateva ingrediente predominante importante care o deosebesc clar de alte deserturi si anume: aroma intensa si inconfundabila de cafea si de piscoturi si gustul branzei mascarpone, amestecate aceste arome reusesc cu succes sa ne incante papilele noastre gustative. 
     Dar cum facem un tiramisu bun? Ce secrete trebuie sa stim ca sa ne reuseasca prajitura tiramisu? Reteta este foarte simpla si nu necesita efort deosebit iar crema tiramisu nu se prepara pe foc. Toate ingredientele trebuie sa fie de calitate, ouale si smantana foarte proaspete iar branza mascarpone sa aiba grasime min 80%. Avem nevoie de: 300g piscoturi de sampanie (eu am folosit piscoturi Savoiardi de la Lidl), 500g mascarpone cu 90% grasime, 5 oua, 6 linguri de zahar, 400g smantana, 1 lingura de cafea (sau cacao), 1 zahar vanilat, 1 sticluta esenta de rom (25 ml), 1 lingurita de unt, un praf de sare. 
ingrediente tiramisu, cum facem un tiramisu bun, piscoturi, mascarpone, smantana, cacao, cafea, retete culinare, retete italiene,

     In primul rand facem o frisca din smantana. Smantana trebuie sa fie proaspata si moale, trebuie sa curga. Vom folosi un mixer, mixam smantana la viteza mica timp de 5-10 minute, pana cand smantana capata consistenta de frisca. Daca o mixam la viteza mare riscam ca in loc de frisca sa ne iasa unt. Nu adaugam zahar ca sa nu avem surpriza sa ni se taie frisca. O pastram la rece si ne ocupam de celelalte ingrediente
frisca, preparare frisca din smantana, cum se face frisca din smantana, retete culinare, frisca de casa, frisca naturala, frisca pentru prajitura tiramisu, frisca pentru tort tiramisu, frisca pentru torturi si prajituri,

Intr-un ibric preparam o cafea dintr-o lingura de cafea si 200ml de apa si o lasam sa se raceasca. Dupa ce cafeaua s-a racit se separa de zat, se adauga esenta de rom, apoi se pune intr-un vas intins unde o sa inmuiem piscoturile. Daca din anumite motive nu avem voie cafea, putem inlocui cu succes cafeaua cu cacao
cafea pentru prajitura tiramisu, cacao pentru prajitura tiramisu, cafea pentru insiropat piscoturi pentru tiramisu, retete culinare, retete cu cafea si cacao,

Separam ouale albusuri de galbenusuri. Albusurile le pastram la rece deoarece o sa le batem la final. Mixam bine galbenusurile cu 3 linguri de zahar si un praf de sare, punem si zaharul vanilat si mixam pana cand galbenusurile se albesc si isi maresc volumul iar zaharul este complet dizolvat. 
galbenusuri frecate cu zahar pentru prajitura tiramisu, crema de galbenusuri pentru prajituri si desereturi de casa, galbenusuri de ou frecate cu zahar pentru diverse creme de torturi si prajituri, retete culinare,

Peste crema de galbenusuri adaugam mascarpone si mixam usor pana cand sau amestecat, apoi adaugam frisca si mixam pana cand toate ingredientele sau amestecat, pastram la rece crema rezultata. 
preparare crema tiramisu, galbenusuri frecate cu zahar amestecate cu mascarpone si frisca de casa din smantana, retete culinare, cum facem crema pentru tiramisu,

     Pregatim o tava dreptunghiulara cu peretii mai inalti sau o forma de tort si o ungem in interior cu unt atat pe fund cat si pe pereti. Piscoturile le desfacem din punga iar cafeaua o punem alaturi. Scoatem albusurile de la rece si le batem bine cu un praf de sare pana cand se intaresc. Apoi adaugam restul de zahar si continuam sa le mixam pana cand zaharul este dizolvat complet si am obtinut o bezea din albusuri consistenta care este foarte bine legata
bezea, albusuri batute cu zahar, bezea pentru tiramisu, retete culinare, cum se face crema pentru tiramisu, albusuri frecate cu zahar,

In crema preparata anterior din galbenusuri, mascarpone si frisca adaugam bezeaua din albusuri si amestecam usor de jos in sus (ca la compozitia de pandispan), compozitia cremei trebuie sa fie aerata. 
crema pentru prajitura tiramisu, crema pentru tort tiramisu, dulciuri, deserturi, prajituri, retete culinare, cum facem crema pentru tiramisu, tiramisu crema,

In tava tapetata cu unt asezam un strat de piscoturi inmuiati foarte putin in cafea (2-3 secunde), deasupra turnam jumatate din crema de tiramisu si nivelam frumos, apoi asezam inca un strat de piscoturi, iar deasupra restul de crema. Pentru un gust mai intens putem pudra cu cacao si primul strat de crema pe care l-am intins peste piscoturi, dar nu este obligatoriu. 
preparare tiramisu, cum facem tiramisu, cum facem un tiramisu bun, prajitura tiramisu preparare, tort tiramisu preparare, dulciuri, deserturi, prajituri, torturi, retete italiene, retete culinare, montare si ornare prajitura tiramisu cu mascarpone frisca si piscoturi,

Ornam tortul cu un strat de cacao, sau dupa gust si imaginatie cu diferite fructe de padure, capsuni, bucati de ciocolata, etc. Pastram prajitura la rece minim 24 de ore inainte sa fie servita, se poate pastra si la congelator fiind un desert foarte gustos si racoros. 
deserturi, dulciuri, prajituri, torturi, desert, prajitura, prajitura tiramisu, retete culinare, tiramisu cu frisca, tiramisu cu piscoturi, tiramisu cu mascarpone, reteta tiramisu, cum facem tiramisu, cum facem un tiramisu bun, retete italiene, desert italian, reteta traditionala italiana, reteta originala de tiramisu,

prajituri, torturi, tiramisu, reteta tiramisu, retete culinare, deserturi, dulciuri, tiramisu cu frisca, tiramisu cu mascarpone, tiramisu cu piscoturi, tiramisu reteta originala, retete italiene, reteta tiramisu originala, reteta desert italian, tort tiramisu,

prajituri, torturi, tiramisu, prajitura tiramisu, reteta tiramisu, retete culinare, deserturi, dulciuri, tiramisu cu frisca, tiramisu cu mascarpone, tiramisu cu piscoturi, tiramisu reteta originala, retete italiene, reteta tiramisu originala, reteta desert italian,


prajituri, dulciuri, deserturi, torturi, prajitura tiramisu, tort tiramisu, retete culinare, retete tiramisu, reteta tiramisu, tiramisu cu mascarpone, tiramisu cu frisca, tiramisu cu piscoturi, tiramisu italian, retete italiene, reteta originala tiramisu, retete de mancare,

1 noiembrie 2015

Taci si inghite

Retete De Mancare -  Mamaliga Cu Branza Mezeluri Si Oua Preparate La Cuptor


mamaliga fiarta in lapte cu branza mezeluri si oua preparata la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mamaliga cu branza si oua la cuptor, reteta taci si inghite, taci si inghite reteta, mamaliga taci si inghite, mancare taci si inghite, retete traditionale romanesti, mancare romaneasca,

     Binecunoscuta si apreciata reteta de mancare “Taci Si Inghite” …mai e ceva de spus? …nu cred deoarece atunci cand o mananci nu prea mai ai timp sa vorbesti! Reteta se prepara foarte simplu in maxim 40 de minute, iar cantitatea ingredientelor difera in functie de cate portii de mancare vrei sa faci. Urmatoarele ingrediente sunt pentru 6 portii si sunt foarte bine calculate: 2 cani de malai (500g), 3 cani de lapte (750ml), 4 cani de apa (1litru), 50g de unt, 200g de smantana, 300g de branza (branza de burduf sau telemea de vaca veche), 6 carnaciori afumati, 100g de sunculita afumata, 100g de bacon afumat (sau kaizer), 50g de cascaval (sau branza), 1 lingura de ulei, ½ lingurita de sare si 6 oua. 
ingrediente taci si inghite, retete de mancare cu mamaliga carnaciori afumati mezeluri oua si branza preparate la cuptor, retete culinare, retete de mancare, cum faci taci si inghite,

     Cum facem un “Taci si inghite" delicios? Foarte usor! In primul rand ne ocupam de mezeluri. Taiem toate mezelurile bucati mici si le calim putin (5 minute) intr-o tigaie unde am incins inainte o lingura de ulei. Branza o dam pe razatoarea mare, apoi ne ocupam de mamaliga
mezeluri prajite, preparare mezeluri, mezeluri calite, retete culinare, retete de mancare, retete cu carnaciori afumati sunculita afumata si bacon, afumatura, mezeluri afumate pentru mancarea taci si inghite,

Preparam o mamaliga mai moale (trebuie sa curga usor) din apa, lapte si malai. Intr-o oala cu fundul mai gros sau intr-un ceaun, amestecam apa cu laptele si un praf de sare, iar cand au dat in clocot adaugam malaiul in ploaie si amestecam bine sa nu faca cocoloase. Fierbem mamaliga timp de 15-20 de minute, pana cand malaiul este fiert, apoi adaugam smantana si amestecam bine compozitia. 
preparare mamaliga fiarta in lapte, cum facem mamaliga de casa, mamaliga pentru mancarea taci si inghite, retete mamaliga, reteta mamaliga, retete culinare, retete de mancare, mamaliga din lapte malai si apa,

Ungem un vas mai inalt pentru cuptor cu unt, iar cand mamaliga este gata turnam jumatate din cantitate in vas si o asezam usor, apoi punem un strat din mezeluri prajite, un strat de branza rasa peste mezeluri si deasupra alt strat format din mamaliga ramasa. Cu o lingura formam pe ultimul strat de mamaliga cate o gropita (cuib) unde punem cate putin unt si cate un ou spart. 
preparare mancare taci si inghite, cum facem taci si inghite, cum se prepara taci si inghite, retete culinare, retete de mancare, mamaliga fiarta in lapte cu branza carnaciori afumati si oua preparata la cuptor, retete traditionale, bucataria romaneasca, mancare romaneasca,

Deasupra radem cascaval sau branza si introducem vasul in cuptor pentru 15 minute, pana cand ouale sunt facute si mamaliga este putin rumenita. 
taci si inghite, mamaliga fiarta in lapte cu branza mezeluri si oua preparata la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mamaliga cu branza si oua la cuptor, reteta taci si inghite, taci si inghite reteta, mamaliga taci si inghite, mancare taci si inghite, retete traditionale romanesti, mancare romaneasca,

     Mancare “Taci si inghite”, o mamaliga delicioasa fiarta in lapte cu multa branza, mezeluri frumos mirositoare si oua pregatita la cuptor, o delicatesa culinara romaneasca intalnita mai ales la munte, foarte consistenta si hranitoare, cu aroma deosebita de afumatura si branza buna pe care o mananci foarte repede, neavand timp sa mai vorbesti atunci cand o mananci si de care ti-e pofta mereu de buna ce este. Dar sa nu uitam si de un vin de butuc bun...
Pofta Buna! 
taci si inghite, mamaliga fiarta in lapte cu branza mezeluri si oua preparata la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mamaliga cu branza si oua la cuptor, reteta taci si inghite, taci si inghite reteta, mamaliga taci si inghite, mancare taci si inghite, retete traditionale romanesti, mancare romaneasca,

taci si inghite, mamaliga fiarta in lapte cu branza mezeluri si oua preparata la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mamaliga cu branza si oua la cuptor, reteta taci si inghite, taci si inghite reteta, mamaliga taci si inghite, mancare taci si inghite, retete traditionale romanesti, mancare romaneasca,

taci si inghite, mamaliga fiarta in lapte cu branza mezeluri si oua preparata la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mamaliga cu branza si oua la cuptor, reteta taci si inghite, taci si inghite reteta, mamaliga taci si inghite, mancare taci si inghite, retete traditionale romanesti, mancare romaneasca,