21 noiembrie 2015

Salau cu legume

Retete De Peste Salau Cu Legume Preparat La Aburi



     Ce mancare este mai buna si mai sanatoasa decat un preparat din peste? In special pestele salau care are o carne alba, putine oase si nu este un peste gras, care merge de minune in diete, cure, regim, sau atunci cand vrei sa mananci sanatos si nu numai. Pestele se poate prepara in multe feluri, dar cele mai gustoase retete pentru salau sunt: fript pe gratar sau grill, fiert cu legume sau preparat la aburi. Eu am pregatit pestele la aburi, o reteta foarte simpla care nu difera mult de reteta cu salau fiert si legume. Reteta se prepara usor in aproximativ 30 de minute si este pentru 3 persoane. Ca ingrediente avem nevoie de: 3 pesti salau (400-500g), 3 cartofi, 3 morcovi, 1 telina mica, 1 ceapa mica, 1 ardei gras mic, patrunjel verde, 1 lamaie, sare si piper boabe dupa gust. 
retete de peste, preparate din peste, cum facem salau cu legume la aburi, retete culinare, retete de mancare, retete cu salau,

     Cum preparam un peste gustos cu legume? Foarte simplu, in primul rand curatam pestele de solzi, intestine si branhii. Spalam bine pestele, il saram atat in interior cat si la exterior (il frecam bine cu sare), apoi il pastram la rece in frigider cat timp ne ocupam de legume. Legumele se curata si se spala, telina se taie bucati iar celelalte legume se lasa intregi. Ceapa si ardeiul o sa-l folosim doar pentru gust iar dupa ce fierbe il dam la o parte. Pregatim un vas special pentru gatit la aburi, in vasul de jos asezam legumele si turnam apa cat sa le acopere, adaugam sare si piper boabe, putem pune si o frunza mica de dafin. In vasul de sus asezam frumos pestele, printre pesti putem pune bucati de legume. Se acopera vasul si se pune pe foc timp de 15-20 minute sa fiarba la foc mic, pana cand pestele si legumele sun gata. 
preparare peste salau cu legume la aburi in vas zepter, retete culinare, retete de mancare, retete de peste, preparate din peste, cum facem peste la aburi cu legume,

Cartofii vor fi gata primii si se scot ca sa nu se farame. Se scoate si se asaza pestele in farfurie, de jur imprejur se pun legumele fierte care se pot taia bucatele, mancarea se serveste fierbinte cu patrunjel verde tocat marunt presarat deasupra si zeama de lamaie din belsug. Eu am servit reteta de peste si cu putina maioneza de post preparata foarte simplu din cateva bucatele din telina pe care am fiert-o. O retata de maioneza de post este aici
     Salau cu legume, o reteta sanatoasa din peste si legume pregatite la aburi, foarte delicioasa care se mananca cu placere imediat alaturi de un pahar bun de vin adevarat. 
Pofta Buna! 
peste, salau, peste salau, peste cu legume, preparate din peste, retete de peste, retete culinare, retete de mancare, peste salau cu legume preparat la aburi, retete zepter, peste salau gatit la aburi cu legume, retete sanatoase, mancare de regim, cure, diete, regim, cura de slabire, mancare sanatoasa,

peste, salau, peste salau, peste cu legume, preparate din peste, retete de peste, retete culinare, retete de mancare, peste salau cu legume preparat la aburi, retete zepter, peste salau gatit la aburi cu legume, retete sanatoase, mancare de regim, cure, diete, regim, cura de slabire, mancare sanatoasa,

peste, salau, peste salau, peste cu legume, preparate din peste, retete de peste, retete culinare, retete de mancare, peste salau cu legume preparat la aburi, retete zepter, peste salau gatit la aburi cu legume, retete sanatoase, mancare de regim, cure, diete, regim, cura de slabire, mancare sanatoasa,

peste, salau, peste salau, peste cu legume, preparate din peste, retete de peste, retete culinare, retete de mancare, peste salau cu legume preparat la aburi, retete zepter, peste salau gatit la aburi cu legume, retete sanatoase, mancare de regim, cure, diete, regim, cura de slabire, mancare sanatoasa,

peste, salau, peste salau, salau cu legume, preparate din peste, retete de peste, retete culinare, retete de mancare, peste salau cu legume preparat la aburi, retete zepter, peste salau gatit la aburi cu legume, retete sanatoase, mancare de regim, cure, diete, regim, cura de slabire, mancare sanatoasa,

14 noiembrie 2015

Cartofi acordeon

Cartofi Copti La Cuptor Umpluti Cu Cascaval Si Afumatura


cartofi copti, cartofi copti la cuptor, cartofi umpluti la cuptor, retete culinare, retete de mancare, retete cu cartofi, preparate din cartofi, aperitive si garnituri, mancaruri sanatoase si diete si cure de slabire, cartofi al cuptor cu bacon si cascaval,

     O garnitura excelenta pentru orice fel de friptura din carne de porc sau mai ales de pui, este reteta de cartofi copti la cuptor preparati simpli sau umpluti cu bacon, kaizer, gusa de porc, sunculita afumata, branza sau cascaval. Reteta este usoara si se prepara foarte simplu in aproximativ 60 de minute. Avem nevoie de: cartofi de marime medie si de forma lunguiata daca gasim, afumatura de orice fel, cascaval sau branza, sare si piper dupa gust, ulei, rozmarin sau cimbru macinat. Cantitatea ingredientelor difera de cate portii vrem sa facem, de obicei 2-3 cartofi copti si umpluti sunt suficienti ca garnitura la o portie de friptura de carne. 
     Afumatura si cascavalul se taie felii subtiri sau de grosimea dorita. Cartofii se curata de coaja, se spala si se lasa la scurs. Fiecare cartof se taie in felii dar nu de tot, sub forma de acordeon. Se condimenteaza cu sare si piper, se ung cu ulei si apoi in fiecare taietura introducem felii de cascaval si de afumatura. Asezam cartofii astfel pregatiti intr-o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt, ii stropim cu foarte putin ulei si ii condimentam cu cimbru sau rozmarin. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul incins unde o coacem la o temperatura de 250 de grade timp de 50-60 de minute, depinde de marimea cartofilor. Dupa acest timp, scoatem tava din cuptor si o descoperim, ornam fiecare cartof cu branza sau cascaval ras si mai continuam coacerea cu tava descoperita inca 10 minute, pana cand cartofii sunt frumos rumeniti. Dupa cum se vad in poza, mie imi plac mai rumeniti, dar nu este obligatoriu sa fie asa. 
     Cartofi copti, o reteta deosebit de gustoasa de cartofi umpluti cu diverse afumaturi si branzeturi, foarte sanatoasa si hranitoare, merge foarte bine alaturi de fripturi de pui sau porc. Se servesc fiebinti, au un gust minunat si o aroma imbietoare de afumatura, se pot servi si cu iaurt de casa natural sau cu sos tatichi alaturi. Poate vrei sa vezi si alte retete: friptura de pui cu cartofi acordeon sau cartofi copti in coaja la cuptor
Pofta Buna! 
cartofi copti, cartofi acordeom, cartofi umpluti la cuptor, retete culinare, retete de mancare, retete cu cartofi, preparate din cartofi, aperitive si garnituri, mancaruri sanatoase si diete si cure de slabire, cartofi al cuptor cu bacon si cascaval,

cartofi copti, cartofi copti la cuptor, cartofi acordeon, retete culinare, retete de mancare, retete cu cartofi, preparate din cartofi, aperitive si garnituri, mancaruri sanatoase si diete si cure de slabire, cartofi al cuptor cu bacon si cascaval,

cartofi copti, cartofi copti la cuptor, cartofi acordeon, cartofi umpluti la cuptor, retete culinare, retete de mancare, retete cu cartofi, preparate din cartofi, aperitive si garnituri, mancaruri sanatoase si diete si cure de slabire, cartofi al cuptor cu bacon si cascaval,