30 octombrie 2015

Tocanita de vinete

Mancare De Vinete - Retete De Post - Tocanita De Vinete De Post


tocanita, ghiveci, tocana, tocanita de vinete de post, mancare de vinete, retete culinare, retete de post, retete de mancare, mancare de post, mancaruri de post, mancare de vinete de post, tocana de vinete, retete cu vinete, preparate din vinete, ghiveci de vinete, mancare de vinete cu legume, retete,

     O mancare de vinete de post gustoasa si delicioasa este tocanita de vinete preparata cu multe legume. Reteta de mancare se prepara deosebit de usor in aproximativ 90 de minute, iar ingredientele sunt necesare pentru 6- 8 portii. Pentru prepararea retetei avem nevoie de: 3 vinete normale, 2 cepe galbene, 2 cepe rosii, 3 morcovi potriviti, ½ telina radacina, 6 catei de usturoi, 2 rosii bine coapte, 2 ardei grasi galbeni, 1 ardei gras rosu, 1 ardei iute, 2 linguri de ulei, 500 ml suc de rosii, 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper, patrunjel verde. 
ingrediente necesare pentru a prepara tocanita de vinete cu legume sau mancare de vinete de post, legume, suc de rosii, vinete, ardei, ceapa, morcovi, usturoi, retete culinare,

     Cum facem o mancare de vinete buna? In primul rand ne ocupam de vinete, le spalam bine si le curatam de coaja, le taiem felii si le presaram cu sare, apoi le punem intr-o sita sa se scurga de zeama timp de 30 de minute. Dupa acest timp incalzim apa suficienta intr-o oala si punem vinetele sa mai stea inca 30 de minute in apa calda. Cat timp stau vinetele in apa ne ocupam de celelalte legume, le curatam si le spalam apoi le taiem in felul urmator: ceapa o taiem fideluta, morcovii rondele, ardeii fasii, usturoiul si ciusca feliute, patrunjelul marunt, iar telina si rosiile cubulete. Vinetele se scurg bine de zeama neagra rezultata si se taie bucati sau felii mai mari. 
preparare legume, legume proaspete pentru gatit, legume pentru mancare, legume proaspete si sanatoase pentru tocanita de vinete de post, retete culinare, retete cu legume, preparate din legume,

preparare legume pentru mancare de vinete sau tocanita de vinete, legume pentru gatit, legume pentru mancare, retete culinare, legume,

     Intr-o cratita incingem putin ulei si prajim intai vinetele, le prajim inabusit pana cand sunt 90% gata, apoi le scoatem cu o paleta intr-o farfurie. Eu calesc intai vinetele deaoarece o sa le adaug aproape de final in mancare, pentru ca vreau ca vinetele sa ramana cat mai intregi. In uleiul ramas cu gust de vinete calim cateva minute ceapa, apoi adaugam telina si morcovul, iar la sfarsit ardeiul, ciusca iute si rosia taiata cubulete. Le amestecam pe foc, adaugam sare, le stropim cu putina apa si le inabusim cateva minute, apoi punem sucul de rosii si le fierbem timp de 15 de minute, pana cand toate legumele sunt aproape facute. 
preparare tocanita de vinete, preparare mancare de vinete, preparare tocana de vinete si legume, retete culinare, retete de mancare, retete de post, cum facem tocanita de vinete, cum facem mancare de vinete,

La final adaugam si vinetele si usturoiul, condimentam dupa gust cu sare si piper si continuam fierberea pana cand toate legumele sunt gata si se formeaza un sos legat si gros. 
preparare tocanita de vinete, preparare mancare de vinete, preparare tocana de vinete si legume, retete culinare, retete de mancare, retete de post, cum facem tocanita de vinete, cum facem mancare de vinete,

     Se adauga verdeata tocata marunt si se serveste fierbinte alaturi de o mamaliguta calda sau o paine de casa proaspata. Tocana de vinete, o mancare consistenta, o reteta de post gustoasa care este la fel de buna atat calda cat si rece, cu un gust minunat de vinete si multe legume sanatoase care iti dau multa energie si satietate. Tocanita de vinete de post, o mancare de vinete gustoasa si apetisanta cu o aroma placuta specific vinetelor. 
Pofta Buna! 
tocanita de vinete, tocanita, ghiveci, tocana, tocanita de vinete de post, mancare de vinete, retete culinare, retete de post, retete de mancare, mancare de post, mancaruri de post, mancare de vinete de post, tocana de vinete cu legume, retete cu vinete, preparate din vinete, ghiveci de vinete, mancare de vinete cu legume, retete,

tocanita, ghiveci, tocana, tocanita de vinete de post, mancare de vinete de post, retete culinare, retete de post, retete de mancare, mancare de post, mancaruri de post, mancare de vinete si legume, tocana de vinete, retete cu vinete, preparate din vinete, ghiveci de vinete, mancare de vinete cu legume, retete,

28 octombrie 2015

Spaghete cu chiftele

Spaghete Cu Chiftelute In Sos De Rosii Dulce Picant Sau Marinat


spaghete, chiftele, chiftelute, spaghete cu chiftele marinate, spaghete cu chiftele si sos, retete culinare, retete de mancare, retete cu paste, preparate din paste, paste cu sos, paste cu carne, spaghete cu sos, chiftele cu sos si spaghete, chiftelute marinate, food, recipes,

     Spaghete cu chiftele in sos de rosii, o reteta gustoasa si delicioasa preparata din paste fainoase si chiftelute in sos marinat sau sos de rosii cu un gust dulce sau picant. Reteta se prepara foarte simplu din urmatoarele ingrediente: 10-12 chiftele de porc, 500g spaghete, 500ml suc de rosii, sare si piper macinat dupa gust, cateva frunze de busuioc verde, 2 linguri de ulei, 2 catei de usturoi, 1 lingurita de otet, 1 lingurita de vin alb sau rosu, 50g cascaval sau branza veche uscata. 
     In primul rand preparam cateva chiftele din carne de porc. Daca chiftelutele sunt facute cu o zi inainte este si mai bine. Cum facem niste chiftelute gustoase de casa? O reteta simpla este aici. Pastele se fierb 8-10 minute in apa suficienta cu un putina sare sau conform prospectului de pe ambalaj, apoi se pun intr-o sita, se clatesc sub jet de apa si se lasa la scurs. Dupa ce am prajit chiftelele, le lasam sa se raceasca cat timp preparam sosul dulce, picant sau marinat, un sos gustos dupa gustul fiecaruia. 
     Intr-o tigaie incingem 2-3 linguri din uleiul in care am prajit chiftelele, apoi punem cateii de usturoi pe care i-am curatat si taiat feliute inainte. Prajim 2 minute bucatile de usturoi dupa care turnam sucul de rosii si il fierbem aproximativ 10 minute, pana cand sosul incepe putin sa se lege. Daca nu avem suc de rosii, atunci punem intai 2 linguri de bulion, amestecam bine si apoi punem 500 ml de apa. Adaugam chiftelutele prajite, condimentam dupa gust cu sare, piper, busuioc, vin, punem si putin zahar si otet daca vrem sa facem un sos marinat si continuam fierberea la foc mic inca 10 minute. Cum facem un sos marinat sau chiftelute marinate? O reteta simpla si gustoasa este aici
     Cand sosul este gata, punem spaghetele fierte si amestecam usor continutul, dupa care mai dam 2 clocote si oprim focul. Mancarea se serveste fierbinte cu branza sau cascaval ras deasupra si ornata dupa gust cu frunze de busuioc sau menta proaspata. Spaghete cu chiftele de porc in sos tomat, o reteta foarte gustoasa de paste, simpla si usor de preparat, care-ti ofera o portie de energie si voie buna, consistenta, cu un gust dulce-acrisor si o aroma minunata care se serveste alaturi de un pahar de vin bun. 
Pofta Buna! 
spaghete, chiftele, chiftelute, spaghete cu chiftele marinate, spaghete cu chiftele si sos, retete culinare, retete de mancare, retete cu paste, preparate din paste, paste cu sos, spaghete cu sos, chiftele cu sos si spaghete, chiftelute marinate, food,

spaghete, chiftele, chiftelute, spaghete cu chiftele marinate, spaghete cu chiftele si sos, retete culinare, retete de mancare, retete cu paste, preparate din paste, paste cu sos, spaghete cu sos, chiftele cu sos si spaghete, chiftelute marinate, food,

spaghete, chiftele, chiftelute, spaghete cu chiftele marinate, spaghete cu chiftele si sos, retete culinare, retete de mancare, retete cu paste, preparate din paste, paste cu sos, spaghete cu sos, chiftele cu sos si spaghete, chiftelute marinate, food,

spaghete, chiftele, chiftelute, spaghete cu chiftele marinate, spaghete cu chiftele si sos, retete culinare, retete de mancare, retete cu paste, preparate din paste, paste cu sos, spaghete cu sos, chiftele cu sos si spaghete, chiftelute marinate, food,