5 ianuarie 2016

Zile libere 2016 Zile libere legale 2016


2016, calendar, calendar 2016, zile libere 2016, anul 2016, zile libere legale in anul 2016, codul muncii prevede zile libere legale in anul 2016, sarbatori legale in 2016,

     In anul 2016 vor fi 12 zile libere declarate prin lege, insa din 12 zile libere stabilite drept sarbatori legale doar 7 cad in cursul saptamanii, iar 5 sunt in weekend cand oricum nu se lucreaza. Toti romanii trebuie sa stie!  

     Sarbatorile legale stabilite prin Codul Muncii sunt: prima si a doua zi de Anul Nou; prima si a doua zi de Pasti; Ziua Internationala a Muncii; prima si a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; Sfantul Apostol Andrei; Ziua Nationala a Romaniei; prima si a doua zi de Craciun; 


Vineri - 01 Ianuarie - Anul Nou 
Sambata - 02 Ianuarie - A doua zi de Anul Nou 
Duminica - 24 Ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane 
Duminica - 1 Mai - Prima zi de Paste 
Luni - 2 Mai - A doua zi de Paste 
Duminica - 01 Mai - Ziua Internationala a Muncii 
Duminica - 19 Iunie - Prima zi de Rusalii 
Luni - 20 Iunie - A doua zi de Rusalii 
Luni - 15 August - Adormirea Maicii Domnului 
Miercuri - 30 Noiembrie - Sfantul Andrei 
Joi - 01 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei 
Duminica - 25 Decembrie - Prima zi de Craciun 
Luni - 26 Decembrie - A doua zi de Craciun 


Data Pastelui pe perioada anilor 2015-2025 

2015 - 12 aprilie 
2016 - 1 mai 
2017 - 16 aprilie 
2018 - 8 aprilie 
2019 - 28 aprilie 
2020 - 19 aprilie 
2021 - 2 mai 
2022 - 24 aprilie 
2023 - 16 aprilie 
2024 - 5 mai 
2025 - 20 aprilie 

4 ianuarie 2016

Piftie de porc

Retete De Racituri Si Piftii De Porc - Reteta Piftie Cu Carne De Porc


racitura, piftii, racituri, piftie, racitura de porc, retete piftie de porc, retete culinare, retete de mancare, retete de porc, preparate de porc, aperitive si gustari reci, retete de craciun si revelion, preparate de craciun si revelion, reteta racituri sau piftii specific bobotezei, preparate de boboteaza si sfantul ioan, retete de boboteaza si sfantul ioan, mancare traditionala romaneasca,


     Piftie de porc, un preparat specific Bobotezei, o mancare traditionala romaneasca nelipsita de pe masa de Craciun, Revelion, Boboteaza si Sfantul Ioan. De obicei de Boboteaza pe langa alte mancaruri si preparate de porc se prepara si piftia sau racitura de porc. Piftia este un preparat culinar din grupa gustarilor reci servit si ca aperitiv, ornat cu boia de ardei si piper macinat sau hrean in otet, este obtinut prin fierberea indelungata si la foc mic (2-3 ore) a bucatilor de carne (pulpa, rasol, cap si picioare de porc) cu os, sorici si cartilaje care dau un gust bun si care incheaga zeama, cu diferite zarzavaturi si condimente pentru aroma. Piftia poate fi preparata cu carne de porc, curcan, vitel, gasca, cocos si peste. 
Eu o sa fac o piftie de porc deoarece am oprit special ingredientele de la taierea porcului. Pentru preparare avem nevoie de 1 rasol de porc, 3 picioare de porc, ¼ cap de porc, putina pulpa de porc, 2 capatani de usturoi, 1 ceapa, 1 lingurita de piper boabe, 2 lingurite de sare, 4 l de apa. 
     Cum facem o piftie sau o racitura gustoasa? Foarte simplu, in primul rand parlim si curatam foarte bine carnea. Intr-o oala punem apa suficienta la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam bucatile de carne si le lasam sa fiarba la foc mic acoperite cu un capac pana cand sunt apropape fierte. Pe parcurs se aduna cu o spumiera spuma formata. Cand carnea este aproape fiarta adaugam o ceapa si o capatana de usturoi curatate de coaja, condimentam cu putina sare si piper boabe si continuam fierberea pana cand carnea este bine fiarta si devine lipicioasa. Scoatem carnea cu o paleta intr-o farfurie si o lasam sa se raceasca, apoi o alegem de oase si o portionam in bucati potrivit de mari, sau la dimensiunea dorita. In zeama in care am fiert carnea adaugam o capatana de usturoi curatata de coaja, zdrobita si frecata cu sare la fel ca la mujdei, amestecam bine si cu un polonic vanturam zeama pana cand se albeste (zeama trebuie sa fie alba). Lasam zeama vanturata timp de 30 de minute sa se linisteasca, dupa care adunam grasimea formata si o dam deoparte, potrivim gustul de sare si o strecuram printr-o strecuratoare fina de oase si usturoi. In castronele asezam dupa gust bucati de carne si completam cu zeama, apoi lasam la rece sa se intareasca. 
     Piftie de porc, o reteta de porc deosebit de gustoasa nelipsita in deosebi cu ocazia sarbatorilor de iarna cand temperatura de afara este mai scazuta si se prepara mult mai usor iar carnea de porc se gaseste mai proaspata. Racituri si piftii de porc specific Bobotezei, o reteta de mancare romaneasca pe care o mananci oricand cu placere si care merita incercata macar cu ocazia Craciunului sau a Sfantului Ioan. Daca vrei sa trimiti felicitari si urari de Sf. Ioan citeste aici
Pofta Buna 
retete racitura, piftii, racituri, piftie, racitura de porc, piftie de porc, retete culinare, retete de mancare, retete de porc, preparate de porc, aperitive si gustari reci, retete de craciun si revelion, preparate de craciun si revelion, reteta racituri sau piftii specific bobotezei, preparate de boboteaza si sfantul ioan, retete de boboteaza si sfantul ioan, mancare traditionala romaneasca,

racitura, piftii, racituri, piftie, retete racitura de porc, piftie de porc, retete culinare, retete de mancare, retete de porc, preparate de porc, aperitive si gustari reci, retete de craciun si revelion, preparate de craciun si revelion, reteta racituri sau piftii specific bobotezei, preparate de boboteaza si sfantul ioan, retete de boboteaza si sfantul ioan, mancare traditionala romaneasca,

racitura, piftii, racituri, retete piftie, racitura de porc, piftie de porc, retete culinare, retete de mancare, retete de porc, preparate de porc, aperitive si gustari reci, retete de craciun si revelion, preparate de craciun si revelion, reteta racituri sau piftii specific bobotezei, preparate de boboteaza si sfantul ioan, retete de boboteaza si sfantul ioan, mancare traditionala romaneasca,