25 august 2016

Zacusca de vinete

Retete Zacusca De Vinete Traditionala Pentru Iarna – Reteta Zacusca De Legume


retete zacusca, zacusca de legume, zacusca pentru iarna, mancare de vinete cu ardei si rosii, retete culinare, retete, retete de mancare, zacusca traditionala, mancaruri cu legume, retete de post, mancaruri de post,

     Cum facem traditionala zacusca de vinete, sau pur si simplu o gustoasa mancare de vinete cu ardei si rosii pe care o putem servi imediat fiind foarte buna si aromata. Reteta de zacusca de legume se prepara foarte simplu, iar pentru 10 borcane de 300g avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 3kg vinete, 3kg ardei kapia, 2kg rosii, 1kg ceapa, 250ml ulei, 2 ardei iuti, 2 lingurite sare, 2 lingurite boia de ardei, 1 lingurita piper macinat, 1 lingurita piper boabe, 2 foi de dafin. Condimentele se pun dupa gust, iar capia se poate inlocui cu gogosari, sau se pot pune combinati in cantitati egale. 
     Cum preparam zacusca. Vinetele se coc direct pe flacara pe aragaz sau gratar, iar ardeii kapia se coc pe o tabla sau intr-o tigaie tot pe foc, pentru ca in felul acesta legumele vor fi mult mai gustoase si vor avea o aroma placuta de fum. Dupa ce am copt legumele curatam vinetele de coaja si cotor, le spalam dupa care le punem intr-o sita sa se scurga de zeama lor amaruie. Curatam ardeii, le scoatem cotorul si semintele si ii spalam foarte putin, ca sa nu pierdem din zeama lor care este dulceaga si foarte buna la gust. 
Intre timp spalam rosiile, le curatam de cotor si apoi le taiem bucati si le mixam la blender pana cand obtinem suc de rosii. Sucul de rosii se ingroase putin pe foc. Tocam cu cutitul ardeii in cubulete iar vinetele le tocam cu un satar de lemn. Ceapa o curatam de coaja, o spalam si apoi o taiem julien sau o punem intr-un blender. Eu m-am grabit si am ales blenderul si ceapa a iesit maruntita mai fin si mai zemoasa, asa ca eu recomand ca ceapa sa se taie manual julien. 
retete cu vinete ceapa rosii si ardei capia, retete culinare, retete cu legume, preparate din legume,

In ceaunul sau cratita in care vom face zacusca punem ulei si calim ceapa pana se inmoaie si devine sticloasa. Peste ceapa punem ardeii si vinetele, le amestecam impreuna si turnam deasupra sucul de rosii. Punem dupa gust foi de dafin, piper boabe si macinat, boia de ardei dulce sau iute si 3 ciusti iuti despicate in doua si curatate de samburi si lasam zacusca sa fiarba la foc potrivit. 
retete zacusca, reteta zacusca, cum facem zacusca, mancaruri cu legume, retete culinare, preparare mancare de post,

Amestecam din cand in cand si putem sa acoperim cu un capac ca sa nu stropeasca si lasam zacusca sa fiarba timp de 90 minute dupa care o mai potrivim de sare si o punem in cuptor pentru inca 120 minute. La cuptor nu trebuie sa o amestecam foarte des si nici nu mai exista pericolul sa se lipeasca, asa ca o lasam sa mai scada. 
Zacusca este gata cand a mai scazut si nu mai este chiar asa de zemoasa ca la inceput iar uleiul iese deasupra. Scoatem zacusca din cuptor, o lasam putin sa se raceasca timp in care am sterilizat borcanele, dupa care o punem fierbinte in borcane si inchidem bine capacele. Fierbem obligatoriu borcanele in apa 15-20 minute pentru a fi siguri ca vor tine peste iarna, dupa care le scoatem din apa, le acoperim cu un prosop si le lasam asa sa se raceasca pana a doua zi cand le depozitam in camara
     Zacusca, o conserva pentru iarna din legume proaspete si coapte, care este foarte buna in zilelele de iarna sau in timpul posturilor. Zacusca de casa, o mancare de post delicioasa care poate fi servita si ca aperitiv, o reteta traditionala romaneasca fara egal in randul preparatelor din legume pentru iarna. 
Pofta Buna! 
mancare de vinete ardei si rosii, zacusca de legume, zacusca de vinete, retete de mancare, retete culinare, mancaruri cu legume,

zacusca, zacusca de vinete, zacusca de legume, mancare de vinete, retete culinare, mancare de legume, preparate din legume, mancaruri cu legume, retete, retete de post, aperitiv, mancaruri de post,

zacusca iarna, zacusca de legume, zacusca de vinete, mancare cu vinete ardei si rosii, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu legume,

retete zacusca de vinete pentru iarna, reteta zacusca de legume, aperitiv, retete de post, mancariri cu legume, retete culinare, retete de mancare,

retete de mancare, mancaruri cu legume, zacusca de vinete, mancaruri de post, aperitiv, zacusca de legume, retete culinare, preparate din legume,

retete de post, retete de mancare, zacusca de vinete, retete culinare, zacusc ade casa, zacusca, mancaruri de post,

21 august 2016

Omleta simpla si rapida

Reteta Omleta Simpla Cu Branza Si Salata Pentru Un Mic Dejun Reusit Retete Culinare De Casa


Omleta simpla si rapida reteta,

Omleta cu branza si salata de rosii cu castraveti, un fel de mancare simplu si gustos, o reteta rapida pentru un mic dejun simplu dar sanatos si consistent. Reteta este foarte simpla si se prepara in maxim 15 minute, iar ingredientele sunt pentru o portie. Cum facem omleta. Avem nevoie de 2 oua, 50g branza, 25g cascaval, 1 praf de sare si piper macinat, 1 rosie, 1 castravete si 1 lingura ulei de masline. 
Ingrediente omleta reteta,

Cum preparam omleta. In primul rand facem o salata simpla, taiem rosia feliute si castravetele rondele, le asezam intr-un castronel si presaram putina sare de mare si picuram putin ulei de masline peste ele.
Spargem ouale intrun castronel si le amestecam cu un praf de sare si piper, branza si cascavalul le radem pe razatoarea mare sau le taiem cubulete mici. Incingem o tigaie ceramica, picuram putin ulei si rasturnam branza si cascavalul, amestecam iar dupa 10 secunde adaugam si ouale peste toata suprafata. 
Preparare omleta reteta,

Lasam cateva secunde ca oul sa se lege pe o parte, apoi intoarcem si pe cealalta parte ca pe o clatita. Daca nu ne descurcam putem amesteca omleta direct in tigaie sau o taiem bucati si intoarcem fiecare bucata de omleta pe ambele parti. 
Omleta reteta,

Omleta nu se rumeneste prea tare ca se usuca, trebuie sa fie moale, pufoasa si suculenta, sa se simta toate cele 3 gusturi: de oua, branza si cascaval. O omleta adevarata nu trebuie sa fie prea incarcata, trebuie sa i se simta in primul rand gustul de ou. Omleta cu branza, o reteta de mancare cu oua cu branza la tigaie pe care n-o poti refuza, te imbie intai mirosul si apoi o mananci din priviri. Serveste omleta calda cu salata, o felie de paine intermediara proaspata si o ceasca de lapte cu cacao. Pofta Buna, sa aveti o dimineata reusita! 
Omleta cu branza reteta,

Omleta cu branza si salata reteta,

Reteta Mic Dejun,