24 ianuarie 2017

Mancare de fasole in paine

Retete Mancare De Fasole Cu Afumatura In Paine De Casa


retete de mancare fasole scazuta cu afumatura in paine,

O reteta de mancare delicioasa preparata acasa este reteta de mancare de fasole servita in chifle sau paine de casa, ciorba de fasole, fasole scazuta, iahnie de fasole sau fasole facaluita (fasole batuta). Preparatul este foarte simplu de realizat si merge perfect servit de Ziua Romaniei sau Ziua Unirii atunci cand de obicei se mananca fasole cu carnati.

Ingrediente painici
  • 500g faina
  • 200ml apa
  • 25g drojdie
  • 1 lingura ulei
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita zahar


Ingrediente fasole
  • 500g fasole uscata
  • 200g afumatura
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri bulion
  • 2l apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita cimbru macinat 
  • 1 foaie de dafin
  • ½ legatura patrunjel verde


Mod de preparare
Mancarea de fasole se prepara ca orice mancare de fasole cu afumatura clasica iar o reteta de fasole cu costita afumata este si aici
Cum se procedeaza, fasolea oparita si clatita bine se fierbe in apa intr-o oala cu capac pana cand este bine fiarta. In apa in care fierbe fasolea se adauga 1 lingura de ulei, 1 ceapa taiata marunt, 1 morcov si 1 ardei taiate cubulete. 
Cat timp fasolea fierbe se prajesc feliutele de afumatura in putin ulei pana cand sunt frumos rumenite. In grasimea cu gust de carne afumata se calesc 2 cepe taiate marunt, iar cand ceapa devine sticloasa se adauga pasta de tomate si se amesteca bine. 

Fasolea fiarta se imparte in doua, o parte pentru felul intai si una pentru felul doi. Intr-o craticioara se pun boabe de fasole mai multe pentru fasolea scazuta, se adauga jumatate din prajeala de ceapa si afumatura prajita, se condimenteaza dupa gust, apoi se fierbe pana cand mancarea este gata, la final se pune patrunjel proaspat tocat marunt. 
In alta craticioara se pun boabe de fasole mai putine dar cu zeama mai multa pentru supa de fasole, se adauga restul de prajeala de ceapa si afumatura, se potriveste gustul de sare si culoare adaugand bulion, apoi se fierbe inca 15 minute. 

Painicile se fac foarte simplu dintr-un aluat de paine sau de scovergi, se pot face sub forma de chifle sau paine la conserva. Se amesteca intr-un lighenus drojdia topita cu zahar, apa calduta, sare si ulei, apoi se incorporeaza faina pana cand se obtine un aluat elastic. Se lasa aluatul sa creasca timp de 30 minute apoi se modeleaza sub forma de bile care se asaza pe o tava si se coc la cuptor incins la 200 grade pana sunt frumos rumenite. 

Fiecarei painici i se taie capacul si i se scobeste miezul apoi se umple cu mancare de fasole, se acopera cu capac si se servesc imediat sau se mai pot coace 10 minute la cuptor fiind si mai bune. Se servesc calde cu jumari si muraturi alaturi, la inceput supa de fasole in paine si apoi mancare de fasole in paine
Mancare de fasole in paine, un preparat mai deosebit, foarte gustos si care arata minunat, cu o aroma apetisanta de care toti cei invitati la masa vor fi impresionati in mod placut si nu vor uita aceasta masa speciala. 
Pofta Buna! 
retete de mancare supa de fasole in paine,

retete de mancare supa de fasole in paine de casa,

retete de mancare iahnie de fasole cu afumatura in paine de casa,

retete mancare de fasole cu afumatura in paine de casa,

retete aperitive jumari de porc prajite la ceaun,

retete de mancare fasole scazuta cu costita afumata in paine de casa,

retete de mancare fasole cu afumatura in paine de ziua romaniei,

retete culinare fasole cu afumatura in paine la cuptor,

retete de mancare iahnie de fasole cu carne afumata servita in paine de casa,

21 ianuarie 2017

Costita cu fasole

Retete Mancare De Fasole Scazuta Cu Costita Afumata


retete mancare de fasole scazuta cu afumatura, iahnie de fasole cu costita afumata, retete de mancare, mancaruri cu carne, retete culinare, gastronomie, bucataria romaneasca,

O reteta delicioasa din bucataria romaneasca care nu mai are nevoie de nicio prezentare este reteta de fasole scazuta sau iahnie de fasole. O mancare de fasole boabe gustoasa este preparata cu succes cu afumatura, in cazul de fata cu costita afumata. Reteta de mancare este foarte simpla si se prepara foarte usor, iar pentru un gust mai bun se prepara obligatoriu la ceaun

Ingrediente
  • 500g fasole boabe 
  • 1,5l apa 
  • 4 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras 
  • ¼ telina radacina
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • 4-6 felii costita afumata
  • 1 lingurita sare
  • 2 foi de dafin
  • ½ lingurita piper macinat
  • ½ lingurita piper boabe
  • 1 lingurita cimbru macinat 
  • 1 lingurita boia de ardei dulce 
  • 1 lingurita marar uscat 
  • 1 lingurita patrunjel uscat 


Mod de preparare
Cum se face fasole cu costita (fasole cu afumatura). O mancare de fasole taraneasca cu costita afumata se face in felul urmator, fasolea lasata la inmuiat cu o zi inainte se opareste si se scurge de apa, apoi se pune la fiert in putina apa cat s-o acopere cu 2 degete. Se adauga 1 lingura de ulei, 1 ceapa taiata marunt, morcovul si telina taiate cubulete. 
Fierbem fasolea la foc moderat acoperita cu capac si completam cu apa ori de cate ori apa scade. Fasolea fiarta in apa putina o sa fie gata mult mai repede decat daca o fierbem in apa multa. 

Separat incingem putin ulei si prajim feliile de costita, cand sunt frumos colorate le scoatem pe o farfurie iar in grasimea lasata calim restul de ceapa taiata marunt. Adaugam 1 lingurita de sare si o calim pana cand ceapa devine sticloasa. Adaugam bulion, picuram putina apa si mai dam 1-2 clocote, apoi oprim focul. 
Cand fasolea este aproape fiarta adaugam ardeiul taiat cubulete si continuam fierberea pana cand fasolea este bine fiarta. Adaugam prajala de ceapa, costita prajita si condimente dupa gust. Potrivim gustul de sare si culoare adaugand bulion daca mai este nevoie, apoi mai fierbem mancarea la foc mic inca 15 minute si oprim focul. Servim fasolea calda cu muraturi sau salata de varza murata. 

Mancare de fasole scazuta, o mancare traditionala romaneasca gustoasa si satioasa cu un gust si o aroma placuta de afumatura, o reteta de fasole cu carne de porc pe care o prepari aproape cu orice ocazie. Fasole cu ciolan sau costita o mancare nelipsita de pe mesele romanilor cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei 1 Decembrie
Pofta Buna! 
retete de mancare, mancaruri cu carne, iahnie de fasole, retete culinare, costita cu fasole, fasole scazuta cu afumatura,

retete fasole scazuta cu costita afumata, retete de mancare, mancaruri cu carne, mancare romaneasca, bucataria romaneasca,

retete mancare de fasole cu afumatura, iahnie de fasole, retete de mancare, mancaruri cu carne, fasole boabe cu carne de posc, retete culinare,

Retete iahnie de fasole cu afumatura, reteta mancare de fasole boabe, retete de mancare, mancaruri cu carne, porc, gastronomie, bucatarie,

retete, mancare de fasole, iahnie de fasole, fasole scazuta, mancaruri cu carne, fasole boabe la ceaun, gastronomie, mancare romaneasca,

mancare de fasole scazuta cu costita afumata, retete de mancare, mancaruri cu carne, retete culinare,