Google+

5 iulie 2013

Pesmeti

Reteta Pesmeti Cu Branza Si Iaurt - Retete De Pesmeti



Ingrediente:

  • 700 g de faina alba
  • 1 cana cu apa calduta
  • 35 g de drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 kg de branza
  • 3 oua
  • 2 cani de iaurt
  • ulei
  • sare

Mod de preparare:

    Aluatul pentru pesmeti se prepara la fel ca cel de scovergi. Dupa ce a crescut aluatul, se ruleaza si se taie in bucati. Se modeleaza bile care se lasa la crescut pe blatul de lucru presarat cu faina. Branza se rade pe razatoare. Ouale se bat spuma si se amesteca cu iaurt si putina sare. Dupa ce si-au marit volumul, bilele din aluat se intind cu vergeaua usor in foi de 0,5 cm grosime. Nu trebuie lasate prea groase deoarece vor creste in cuptor. Fiecare foaie se taie in fasii late de patru degete (de marimea unei palme). Pe fiecare fasie punem dea lungul ei branza rasa, iar marginea de coca ramasa libera o tragem peste branza si o presam usor cu degetele la capete ca sa se lipeasca (ca la branzoaice). Apoi se taie in bucati de pezmeti mari de trei cm sau de marimea dorita. Ungem o tava cu ulei/unt/untura si asezam pesmetii unul langa altul dar nu inghesuiti. Ii lasam sa creasca 15-20 minute intr-un loc calduros. Dupa ce au crescut turnam peste ei compozitia de iaut si ou, stropim cu putin ulei deasupra si introducem in cuptorul incins pentru 30 de minute (pana se rumenesc). Pesmeti cu branza si iaurt, un desrt delicios, se servesc fierbinti dar si reci, se pot unge cu miere de albine sau se pudreaza cu zahar pudra. 
POFTA BUNA!

coca, aluat, coca pentru pesmeti, coca de pesmeti, aluat de scovergi, coca de scovergi,

preparare pesmeti, coca, aluat, coca pentru pesmeti, coca de pesmeti, aluat de scovergi, coca de scovergi,

ingrediente pesmeti, ingrediente pentru pesmeti, oua de casa si branza de vaci pentru pesmeti, retete cu oua, retete cu branza,

iaurt, iaurt de casa, iaurt gras de casa, retete cu iaurt, iaurt pentru pemeti,

pesmeti, pesmeti cu branza si iaurt, pesmeti cu branza, pezmeti, cherdele, dulciuri, deserturi, retete de mancare, pesmeti de cas, retete si preparate culinare de pesmeti cu branza si iaurt, reteta pesmeti, retete pesmeti,

pesmeti, pesmeti cu branza si iaurt, pesmeti cu branza, pezmeti, cherdele, dulciuri, deserturi, retete de mancare, pesmeti de cas, retete si preparate culinare de pesmeti cu branza si iaurt, reteta pesmeti, retete pesmeti,

pesmeti, pesmeti cu branza si iaurt, pesmeti cu branza, pezmeti, cherdele, dulciuri, deserturi, retete de mancare, pesmeti de cas, retete si preparate culinare de pesmeti cu branza si iaurt, reteta pesmeti, retete pesmeti,

pesmeti, pesmeti cu branza si iaurt, pesmeti cu branza, pezmeti, cherdele, dulciuri, deserturi, retete de mancare, pesmeti de cas, retete si preparate culinare de pesmeti cu branza si iaurt, reteta pesmeti, retete pesmeti,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu