Reteta Scovergi - Cum Facem Niste Scovergi Gustoase Si Pufoase
Ingrediente:
- 700g faina alba
- 1 cana apa calduta
- 2 linguri ulei
- 50g drojdie de bere
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- ulei de floarea soarelui pentru prajit
Mod de preparare
Se dizolva drojdia cu putin zahar sau cu apa calduta.
Se pune faina intr-un vas, se face o gropita la mijloc si se asaza drojdia dizolvata in
ea. Se acopera cu putina faina si se lasa la crescut pana cand drojdia creste (maiaua). Se adauga in faina sare, putin ulei si apa calduta, se
amesteca bine compozitia si se framanta pana cand se obtine un aluat elastic. Se acopera aluatul pentru scovergi si se lasa la crescut intr-un loc calduros.
Dupa ce coca pentru scovergi a crescut, se ruleaza si se taie in bucati. Se modeleaza bile de aluat care se lasa la crescut pe blatul de lucru presarat cu faina. Dupa ce si-au marit volumul bilele din aluat se intind cu vergeaua usor. Scovergile obtinute se mai lasa la crescut 10 minute pe blatul presarat cu faina. Se pune o tigaie cu ulei la incins, se scutura scovergile de surplusul de faina si se prajesc pana se rumenesc pe ambele parti. Scovergile se servesc fiebinti, presarate cu zahar, gem, branza sau simple.
Scovergile fragede si pufoase sunt desertul copilariei noastre. Este o reteta de post usor de preparat, gustoasa, la indemana oricui. Daca vrei si o reteta de scovergi care nu este de post atunci incearca si scovergi cu lapte si oua.
Dupa ce coca pentru scovergi a crescut, se ruleaza si se taie in bucati. Se modeleaza bile de aluat care se lasa la crescut pe blatul de lucru presarat cu faina. Dupa ce si-au marit volumul bilele din aluat se intind cu vergeaua usor. Scovergile obtinute se mai lasa la crescut 10 minute pe blatul presarat cu faina. Se pune o tigaie cu ulei la incins, se scutura scovergile de surplusul de faina si se prajesc pana se rumenesc pe ambele parti. Scovergile se servesc fiebinti, presarate cu zahar, gem, branza sau simple.
Scovergile fragede si pufoase sunt desertul copilariei noastre. Este o reteta de post usor de preparat, gustoasa, la indemana oricui. Daca vrei si o reteta de scovergi care nu este de post atunci incearca si scovergi cu lapte si oua.
Pofta Buna!
Bune foarte bune grande 👌👌
RăspundețiȘtergere