3 iulie 2016

Sos de rosii si ardei

Reteta Sos De Rosii Cu Ardei Copti Si Usturoi Preparat La Blender Retete Pentru Fripturi Si Gratare


Sos de rosii cu ardei capia copti reteta naturala de casa pentru friptura gratar grill retete culinare sosuri dressinguri picante legume,

Un sos rapid pentru o friptura sau un gratar de carne si peste se poate prepara la blender din legume coapte si apoi mixate. Legumele coapte au un gust delicios, iar pentru un plus de aroma si iuteala o sa adaugam usturoi si ardei iute. 
Pentru preparare avem nevoie de 3 ardei kapia rosu, 5 rosii bine coapte, 1 ardei iute, 2 catei de usturoi, 1 lingura ulei de masline, ½ lingurita sare, un praf de piper macinat si cimbru dupa gust. 
Din ingredientele de mai sus ies aproximativ 800ml pasta de rosii cu ardei suficienta pentru 4 portii, mai poti adauga in compozitie o ceapa mica, iar consistenta o poti potrivi dupa gustul tau adaugand si putina apa. De preferat ar trebui sa folosim legume de gradina romanesti ca sunt mult mai gustoase si mai sanatoase. 

Cum facem sosul de rosii cu ardei si usturoi. Cum procedam, in primul rand spalam bine legumele si le coacem la gratar, grill sau pe o tabla pusa pe aragaz, sa nu uitam sa punem si un ardei iute care este foarte bun copt. Cand toate legumele sunt bine facute le aburim cateva minute intr-un castron cu capac, apoi le curatam de coaja si cu o furculita le pasam usor indepartand cotorul si semintele. Este foarte simplu, rosia o pasam usor pana aproape de codita pe care o indepartam, ardeii ii taiem fasii indepartand cotorul cu semintele, la fel procedam si cu ciusca iute pe care o putem pune si cu seminte pentru un plus de iuteala daca ne place. 
Eu am in camara rosii si ardei copti la borcan pentru iarna asa ca n-am sa coc alte legume, daca te intereseaza reteta o poti gasi aici. Mai poti citi si aici cum se face sosul direct la gratar. Am pus toate legumele coapte si curatate intr-un blender, am adaugat 2-3 catei de usturoi curatati si taiati feliute, am mai pus putin ulei de masline si celelalte condimente dupa gust si am mixat totul 1-2 minute. 
Preparare sos de rosii cu ardei capia copti reteta naturala de casa la blender friptura gratar grill retete culinare sosuri dressinguri picante legume tomat,

Apoi am gustat sosul si am mai potrivit gustul daca mai este nevoie de sare si iuteala, am picurat putina apa deoarece crema de rosii si ardei copti avea consistenta unui bulion si am mai mixat cateva secunde. 
Crema de rosii cu ardei capia copti reteta naturala de casa la blender sos pasta friptura gratar grill retete culinare sosuri dressinguri picante legume,

Am preparat astfel un sos picant foarte gustos si aromat datorita legumelor coapte, care merge de minune servit alaturi de carne la gratar si peste. Sosul se serveste imediat cat este caldut sau se pastreaza la rece in borcanase inchise cu capac, iar cu cat sosul este mai legat cu atat tine mai mult. 
Este un sos natural, un sos de post, gustos si plin de arome care te imbie sa-l mananci si simplu, se prepara simplu si usor si poti face cu el oricand o surpriza placuta familiei sau invitatilor. Daca cauti o reteta de sosuri si dressinguri incearca aceasta reteta simpla. 
Pofta Buna! 
Pasta de rosii cu ardei capia copti reteta naturala de casa sos pentru friptura gratar grill retete culinare sosuri dressinguri picante legume,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu