Google+

3 iulie 2016

Sos de rosii si ardei

Retete Sos Din Rosii Si Ardei Copti Preparat La Blender Pentru Fripturi Si Gratare


sos picant, dressing, sosuri, sos friptura, sos gratar, sos din legume coapte mixate, retete blender, retete, retete culinare,

     Un sos rapid pentru friptura sau gratar de carne si peste se poate prepara la blender din legume coapte si apoi mixate. Legumele coapte au un gust delicios, iar pentru un plus de aroma si iuteala o sa adaugam usturoi si ardei iute
Pentru preparare avem nevoie de 3 ardei kapia rosu, 5 rosii bine coapte, 1 ardei iute, 2 catei de usturoi, 1 lingura ulei de masline, ½ lingurita sare, un praf de piper macinat si cimbru dupa gust. (aproximativ 1kg rosii si 500g ardei capia)
Din ingredientele de mai sus ies aproximativ 800ml pasta de rosii si ardei suficient pentru 4 portii, mai poti adauga in compozitie o ceapa mica, iar consistenta o poti potrivi dupa gustul tau adaugand si putina apa. De preferat ar trebui sa folosim legume de gradina romanesti ca sunt mult mai gustoase. 
     Cum facem sosul de rosii cu ardei si usturoi. Cum procedam, in primul rand spalam bine legumele si le coacem la gratar, grill sau pe o tabla pusa pe aragaz, sa nu uitam sa punem si 1 ardei iute care este foarte bun copt. Cand toate legumele sunt bine facute le aburim cateva minute intr-un castron cu capac, apoi le curatam de coaja si cu o furculita le pasam usor indepartand cotorul si samanta. Este foarte simplu, rosia o pasam usor pana aproape de codita pe care o indepartam, ardeii ii taiem fasii indepartand cotorul cu samburi, la fel procedam si cu ciusca iute pe care o putem pune si cu samburi pentru un plus de iuteala daca ne place. 
Eu am in camara rosii si ardei copti la borcan pentru iarna asa ca n-am sa coc alte legume, daca te intereseaza reteta o poti gasi aici. Mai poti citi si aici cum se face sosul direct la gratar. Am pus toate legumele coapte si curatate intr-un blender, am adaugat 2-3 catei de usturoi curatati si taiati feliute, am mai pus putin ulei de masline si celelalte condimente dupa gust si am mixat totul 1-2 minute. 
retete sos picant din rosii si ardei copti mixati la blender pentru fripturi si gratare, dressinguri, sosuri, retete culinare,

Apoi am gustat sosul si am mai potrivit gustul daca mai este nevoie de sare si iuteala, am picurat putina apa deoarece crema de rosii si ardei copti avea consistenta unui bulion si am mai mixat cateva secunde. 
sos de rosii si ardei copti, pasta de rosii si ardei copti, bulion de rosii si ardei copti, retete sos picant pentru gratar si friptura, dressinguri, sosuri, retete culinare, retete blender,

     Am preparat astfel un sos picant foarte gustos si aromat datorita legumelor coapte, care merge de minune servit alaturi de carne la gratar si peste. Sosul se serveste imediat cat este caldut sau se pastreaza la rece in borcanase inchise cu capac, iar cu cat sosul este mai legat cu atat tine mai mult. 
Este un sos natural, un sos de post, gustos si plin de arome care te imbie sa-l mananci si simplu, se prepara simplu si usor si poti face cu el oricand o surpriza placuta familiei sau invitatilor. Daca cauti o reteta de sosuri si dressinguri incearca aceasta reteta simpla
Pofta Buna! 
sos de rosii si ardei copti, dressing, sos picant, sos friptura, sos gratar, retete, retete culinare, retete blender, legume coapte si mixate,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu