25 iulie 2016

Afinata Retete lichior de afine

Retete Pentru Doamne Si Domnisoare – Bautura Aperitiv Din Afine De Padure


lichior de afine, bauturi dulci, lichior de fructe, aperitiv, retete, retete culinare,

     O bautura alcoolica din fructe mai slaba dar foarte fina si delicata, care poate fi servita atat ca aperitiv, "medicamentdigestiv, cat si la ocazii mai speciale fiind o bautura foarte parfumata si aromata, este afinata de casa sau lichior de afine preparat din afine de padure, zahar si alcool
afine, fructe, retete cu afine, preparate din afine, retete culinare,

Procedeul de preparare este foarte simplu, se pun afine cu zahar intr-o damigeana de 5-10kg si se lasa timp de 4-5 zile la macerat intr-un loc calduros, pana cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop negru si gros, siropul de afine. Apoi se adauga alcool si se amesteca continutul, bautura se face dupa gustul fiecaruia, mai dulce, mai tare sau mai slaba. Dupa preparare afinata se poate servi imediat sau atunci cand este cazul, iar cu cat sta mai mult se face si mai buna. 
afine de padure, fructe, retete cu afine, preparate din afine, retete culinare,

     Cum se face afinata de casa. Eu ca ingrediente folosesc: 1kg afine, 1kg zahar, 2kg alcool 60%. Afinele se curata de codite si frunzulite, se spala sub jet de apa si se indeparteaza orice corp strain, dupa care se pun in damigeana. Daca nu avem o damigeana de sticla putem foarte bine folosi si un pet de 5-10kg, depinde cat lichior vrem sa facem. Peste afine punem zaharul si timp de 4-5 zile amestecam periodic continutul, agitam vasul usor astfel incat zaharul sa se amestece cu siropul format. Dupa acest timp si atunci cand zaharul este complet dizolvat adaugam cantitatea de alcool si agitam iar vasul. 
sirop de afine, afinata preparare, retete cu afine, preparate din afine, retete culinare,

afinata, preparare afinata sau lichior de afine, retete cu afine, preparate din afine, retete culinare,

Alcoolul se poate adauga dupa gust si posibilitati, de exemplu putem folosi tuica, votca sau palinca, important este ca peste siropul de afine sa punem la inceput putin alcool, de exemplu 0,5l palinca de 50-60% si pe urma adaugam cantitatea de tuica de casa pana la taria dorita. Se amesteca si bautura este gata. 
La fel se prepara si visinata, alta bautura foarte apreciata de sexul frumos. Dupa 30 zile putem strecura afinata si o depozitam in sticle, iar afinele aromate si pline de alcool le punem intr-un borcan pe care-l pastram la rece fiind foarte bune la prepararea diverselor prajituri si dulciuri de casa. Si din sirop de afine putem opri fiind foarte bun cu sifon sau apa minerala. Cum se face tuica de casa citeste si aici
Degustare placuta! 
afinata, aperitiv, bauturi femei, lichior de casa, bautura dulce, afinata de casa,

afinata, lichior de afine, afinata de casa, lichior de fructe, retete,

afinata, lichior de afine, bauturi, aperitiv, bautura dulce femei, retete pentru sexul frumos,

Un comentariu: