27 iulie 2016

Gogosi Retete gogosele cu praf de copt

Reteta Simpla Si Rapida De Gogosi Pentru Cei Mici Retete Nalangate Cu Praf De Copt


Nalangate cu lapte oua si praf de copt reteta gogosi cu lingura dobrogene prajite retete patiserie desert de casa gogosele,

O reteta de gogosi rapide si pufoase cu lingura fara dospit se poate prepara simplu si usor din lapte, oua, faina si praf de copt. Este un desert delicios care merge servit alaturi de o cana de lapte sau cafea, gogosile se servesc calde pudrate cu zahar pudra sau inmuiate in putina ciocolata topita.

Pentru aproximativ 25 gogosele avem nevoie de: 1 ou, 125ml lapte, 50g zahar, ½ pliculet praf de copt, 1 pliculet zahar vanilat, 300g faina (cat cuprinde),

Procedeul de preparare este asemanator cu cel de nalangate sau gogosi dobrogene, reteta este aiciCum procedam, intr-un castron spargem oul, adaugam putina sare, zaharul si le batem impreuna, apoi turnam laptele si amestecam. Separat amestecam faina cu praful de copt si apoi o incorporam treptat in amestecul de lapte si oua pana cand obtinem o compozitie asemanatoare unei smantani mai groase care curge greu.

Pregatim o cratita mai mica si mai inalta in care vom pune ulei din belsug astfel incat in momentul in care vom praji gogoselele acestea sa fie scufundate in ulei. Dupa ce uleiul s-a incins, dam aragazul la foc potrivit si luam cu o lingurita compozitia de gogosi si o punem in ulei ajutandu-ne de o alta lingurita. Punem in cratita la prajit 3-4 gogosele pe care le intoarcem incet dupa ce acestea s-au umflat si le lasam sa se rumeneasca usor, dupa care le scoatem cu o spumiera pe o farfurie tapetata cu un servetel.

Forma o dam asa cum vrem dar focul nu trebuie lasat foarte tare deoarece gogosile se vor rumeni la exterior dar interiorul o sa ramana crud. Procedam asemanator pana cand s-au prajit toate gogoselele si apoi le pudram cu zahar pudra vanilat sau le inmuiem in ciocolata topita si le mancam fierbinti cand sunt cele mai bune, dar si dupa ce s-au racit in cazul in care ne mai raman.

Gogosele rapide din aluat nedospit, moi si pufoase, dulci si aromate pe care le facem foarte repede si usor si le mancam si mai repede de bune si gustoase ce sunt alaturi de cei dragi. Pofta Buna!
Nalangate cu lapte oua si praf de copt reteta gogosi cu lingura dobrogene prajite retete patiserie desert de casa gogosele,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu