Google+

3 martie 2017

Sarmalute de post

Retete De Post Sarmale In Foi De Vita Cu Soia Si Ciuperci


retete sarmale in foi de vita reteta mancare traditionala romaneasca,

O reteta de mancare de post din bucataria romaneasca foarte gustoasa si simplu de realizat este reteta de sarmale in foi de vita preparate cu o umplutura din soia, ciuperci, orez, morcovi, ardei si suc de rosii. Ingredientele sunt pentru 50 sarmalute, iar condimentele (sare si piper) se pun dupa gust. Cum se conserva si cum se pun frunze de vita la saramura pentru iarna citeste si aici

Ingrediente
  • 50 frunze de vita
  • 200g orez
  • 300g ciuperci champignon 
  • 3 linguri soia granule
  • 1 ceapa marisoara
  • 1 morcov mic
  • ½ ardei capia rosu
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri bulion
  • 400ml suc de rosii
  • 500ml bors
  • ½ lingurita piper macinat
  • 3 crengute marar verde

retete cu frunze de vita ciuperci orez soia ardei ceapa morcovi bors si suc de rosii,

Mod de preparare
Cum facem sarmale de post. Cum procedam, in primul rand pregatim toate ingredientele. Soia o punem in apa sa se hidrateze, frunza de vita o scoatem din saramura si o lasam putin intr-un castron cu apa calda sa se desareze, legumele le curatam si le taiem astfel: ciupercile cubulete, ceapa si ardeiul tocate marunt, morcovul dat pe razatoarea mare. 

Cum facem umplutura de post pentru sarmale. Calim la inceput ceapa in putin ulei, apoi adaugam pe rand la interval de 2-3 minute, morcovul si ardeiul, ciupercile, orezul, pasta de tomate, iar la urma soia hidratata si scursa de zeama. Amestecam bine compozitia si o condimentam dupa gust cu putin piper macinat. Deoarece frunzele de vita sunt sarate de la saramura eu nu am adaugat sare in compozitia sarmalelor. 
retete compozitie sarmalute in foi de vita cu soia si ciuperci de post,

retete compozitie sarmale in foi de vita cu soia si ciuperci de post,

Cand umplutura este calduta infasuram sarmalele. Este de preferat ca frunzele de vita sa fie mici, dar daca acestea sunt mari atunci le putem taia in doua. Luam o frunza de vita si punem ½ lingurita umplutura in capatul frunzei si apoi o rulam pana la capat dupa care introducem marginile in interior ca sa nu iasa continutul. Procedam asemanator cu toate frunzele de vita si in final obtinem sarmalute de post in foi de vita
compozitie sarmalute de post cu orez soia si ciuperci in frunze de vita,

retete sarmalute in foi de vita de post cu soia si ciuperci,

Intr-o cratita incapatoare asezam un strat de frunze de vita si crengute de marar proaspat, apoi punem sarmalele una langa alta pana le terminam, deasupra acoperim cu frunze de vita, adaugam sucul de rosii si completam cu bors acru de casa, apoi le fierbem la foc mic timp de 20 minute. 
retete mancare traditionala romaneasca, reteta sarmalute in foi de vita,

preparare sarmalute de post,

retete preparare sarmalute in foi de vita,

Sarmale cu soia si ciuperci, o mancare traditionala romaneasca foarte gustoasa, o reteta de post din bucataria romaneasca simpla si usor de preparat, foarte buna si gustoasa pentru zilele din Postul Mare
Poate vrei si alte retete de post: sarmale in frunze de stevie, sarmale cu ciuperci, sarmale in foi de varza, sarmale de curcan.  
Pofta Buna! 
retete sarmale in foi de vita,

retete sarmale de post cu ciuperci si soia granule,

Un comentariu: