28 martie 2017

Ciuperci sote

Retete Ciuperci Sote Cu Sos De Usturoi La Tigaie De Post


retete ciuperci sote cu usturoi la tigaie de post,

Ciuperci sote sau ciuperci prajite la tigaie, un preparat foare bun de post din ciuperci care poate fi servit simplu in timpul posturilor, sau sub forma de garnitura pentru orice tip de friptura ne place. Pentru 2 portii de sote avem nevoie de 400g ciuperci champignon cat mai micute si de preferat egale ca marime ca sa se faca toate odata, 2-3 linguri ulei, ½ capatana usturoi, ½ lingurita sare, ½ lingurita piper macinat alb, 1 lingurita otet de mere. Condimente se pun dupa gust, mai poti pune verdeata tocata marunt, vin, etc.

Ciupercile trebuie sa fie cat mai proaspete ca sa nu le mai curatam de coaja, ci doar sa le taiem putin din codita. Dupa ce le-am spalat bine le lasam putin pe un servetel sa se zvante. Intre timp curatam usturoiul de coaja, il zdrobim si il frecam cu sare (eu am pus toata cantitatea de sare la usturoi) pana cand obtinem o pasta de usturoi, apoi adaugam si putin otet de mere. 
Incingem tigaia cu putin ulei si punem ciupercile sa se prajeasca la foc mare, pentru reusita ciupercilor focul trebuie sa fie tare iar ciupercile trebuie sa sfaraie continuu pentru ca zeama lasata de la ciuperci sa se evapore imediat. 
retete ciuperci prajite la tigaie sote de post,

Le amestecam iar cand sunt bine rumenite punem mujdeiul de usturoi, piper dupa gust, mai lasam inca 2-3 minute pe foc impreuna dupa care se ia tigaia de pe foc.
retete ciuperci sote cu usturoi la tigaie mod preparare,

retete mancare de ciuperci trase la tigaie de post,

Ciupercile sote sunt foarte bune si gustoase cu o aroma placuta de sos de usturoi care se pot manca calde sau reci, fiind foarte bune simple cand tinem post sau alaturi de o friptura cand nu mai e post. 
Pofta Buna! 
retete mancare ciuperci sote cu sos de usturoi,

retete mancare ciuperci gatite sote prajite la tigaie cu sos de usturoi,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu