Google+

17 aprilie 2017

Pulpe de curcan la cuptor

Reţetă Friptură De Curcan La Cuptor Reţete Mancare Pentru Masa De Paşte


retete curcan reteta friptura la cuptor in sos de vin din pulpa de curcan,

Pentru masa de Paste din anul acesta voi pregati o friptura de curcan in sos de vin tare gustoasa si foarte sanatoasa, o friptura simpla cu reusita garantata care o sa multumeasca toate gusturile. Pentru o tava de friptura voi folosi 2 pulpe de curcan intregi sau o singura pulpa mai mare, ½ lingurita sare, 1 lingurita cimbru macinat, ½ lingurita piper macinat, 500ml vin alb demisec Riesling, 150ml apa, 2 linguri ulei de masline. 3 catei de usturoi, 5 fire usturoi verde. 
Timpul de coacere depinde de marimea pulpelor, eu am avut o pulpa mare de la un curcan de 14kg iar in 120 minute a fost gata, ingredientele sunt pentru o singura pulpa. 
retete cu curcan, preparate din curcan, pulpe de curcan,

Cum se face friptura de curcan la cuptor. Spalam bine pulpele de curcan si le parlim, apoi le crestam din loc in loc folosind un satar ca sa taiem si osul, ca atunci cand friptura este gata sa mearga portionata fara probleme. Pulpa de curcan o crestam pe partea fara piele, partea cu piele o lasam necrestata. Facem mici incizii cu varful cutitului in bucata de carne si le umplem cu catei de usturoi taiati pe jumatate, stropim cu ulei de masline peste tot, presaram sare, cimbru si piper si masam bine pulpa de curcan dupa care o asezam intr-o tava de cuptor unsa cu ulei cu pielea in jos. 
retete si mod de preparare friptura de curcan la cuptor,

Adaugam in tava 150ml vin, 150ml apa, usturoiul verde impletit sub forma de coronite, acoperim tava cu folie de aluminium si o dam la cuptor pentru 60 de minute la 180 grade. 
reteta si mod de preparare friptura de curcan la cuptor pentru Paste si Craciun,

Dupa acest timp scoatem tava din cuptor, intoarcem carnea si adaugam restul de vin, acoperim tava cu folie si o dam la cuptor pentru 30 minute, dupa care o descoperim si o mai lasam inca 30 minute sa se rumeneasca. Asa arata dupa 60 minute. 
retete si mod de preparare friptura cu carne de curcan la cuptor,

Asa arata dupa 90 minute. 
retete si mod de preparare pulpe de curcan la tava,

Iar asa arata dupa 120 minute. Este rumenita deoarece pulpa este mai mare, dar mijlocul a ramas suculent asa cum trebuie la o friptura reusita. Pana la rumenire in ultimile 30 minute pulpa se unge periodic cu sosul din tava. 
retete mancare reteta friptura de curcan traditionala la cuptor in sos de vin alb,

Pulpe de curcan la cuptor, foarte bune si gustoase, aromate si fragede care merg foarte bine cu o garnitura de cartofi si o salata verde si binenteles un pahar de vin bun rosu de butuc, o friptura festiva pentru masa de Pasti sau Craciun petrecuta in familie
Pofta Buna! 
reteta friptura de curcan traditionala la tava in cuptor cu sos de vin alb,

retete fripturi la tava in sos de vin pentru masa de Paste si Craciun cu carne de curcan,

retete mancaruri cu carne de curcan reteta friptura la cuptor in sos de vin,

friptura de curcan traditionala la tava in sos de vin alb si usturoi pentru Pasti si Craciun,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu